Αθλητισμός|01.11.2022 09:34

WTA Finals: Πήρε ρεβάνς από την Πέγκουλα και έβαλε βάσεις πρόκρισης η Σάκκαρη

Newsroom

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν εξαιρετική και κυριάρχησε στα δύο σετ της Τζέσικα Πεγκούλα στην πρεμιέρα της στο Φορτ Γουόρθ κάνοντας ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του WTA Finals. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια (νούμερο 5) επικράτησε της 28χρονης Αμερικανίδας (νούμερο 3) με 7-6(6), 7-6(4) σε 2 ώρες και 11 λεπτά, πετυχαίνοντας την πρώτη φετινή νίκη της κόντρα σε παίκτρια του Top 5.

Η Σάκκαρη πήρε και μια μικρή ρεβάνς απ' την Πέγκουλα για την ήττα στον τελικό στη Γουαδαλαχάρα, ενώ τα ξημερώματα της Πέμπτης (3/11) θα παίξει με την Αρίνα Σαμπαλένκα που επικράτησε 2-1 της Ονς Τζαμπέρ. Στα ημιτελικά περνούν οι δύο πρώτες κάθε γκρουπ (στον άλλο όμιλο είναι οι Σβιόντεκ, Γκοφ, Γκαρσιά και Κασάτκινα).

Το θετικό είναι ότι παρά τις... αναποδιές που της παρουσιάστηκαν στον αγώνα με την Πεγκούλα, αυτή τη φορά διατήρησε την ψυχραιμία τις και έδειξε χαρακτήρα νικήτριας στα τάι μπρέικ. Η Σάκκαρη πέρασε τρεις φορές μπροστά με μπρέικ στο πρώτο σετ, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να εδραιώσει το προβάδισμά της. Το 2-0 έγινε 2-3, το 4-3 έγινε 4-5, ενώ δεν κατάφερε ούτε να κλείσει το σετ όταν είχε τις μπάλες στο 6-5.

Και στο τάι μπρέικ, όμως, προηγήθηκε με 5-2 και είδε την Πεγκούλα να επιστρέφει μειώνοντας σε 5-4 και να σβήνει στη συνέχεια δύο σετ πόιντ (6-5, 6-6). Στο τρίτο, όμως, η Μαρία μπόρεσε να κλείσει το διάρκειας 71 λεπτών σετ και να πάρει το μεγάλο προβάδισμα για τη νίκη.

WTA FinalsΜαρία ΣάκκαρηΤένις