Αθλητισμός|01.11.2022 22:15

Champions League: Πρώτη η Πόρτο, Europa η Λεβερκούζεν, πικρός αποκλεισμός για Ατλέτικο Μαδρίτης

Newsroom

Η Πόρτο τερμάτισε τελικά πρώτη στον 2ο όμιλο του Champions League μολονότι άρχισε με δύο ήττες, η Κλαμπ Μπριζ έμεινε δεύτερη αλλά παραμένει μεγάλο το επίτευγμα της πρόκρισης στην επόμενη φάση και η Λεβερκούζεν βρέθηκε στην τρίτη θέση και κατόρθωσε στο φινάλε να εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Europa League. Άπαντες χαρούμενοι εκτός απ' την Ατλέτικο Μαδρίτης που δεν θα συνεχίσει στα Κύπελλα Ευρώπης καθώς έμεινε ουραγός υστερώντας στην ισοβαθμία απ' τους Γερμανούς. 

Η Πόρτο ολοκλήρωσε εξαιρετικά τον όμιλο με την τέταρτη σερί νίκη της, αυτή τη φορά με 2-1 επί της Ατλέτικο, και θα μπει στην κλήρωση των 16 ως ισχυρή. Ο Σιμεόνε σε μια σημαντική ημέρα καθώς συμπλήρωσε 596 αγώνες στους Ροχιμπλάνκος ισοφαρίζοντας το στοιχειωμένο ρεκόρ του Μιγκέλ Μουνιόθ, ήπιε το πικρό ποτήρι του πρόωρου αποκλεισμού σε μια σεζόν που πάει απ' το κακό στο χειρότερο.

Η Πόρτο νίκησε πολύ εύκολα την Ατλέτικο με διπλό χτύπημα προτού καν συμπληρωθούν τα πρώτα 25 λεπτά. Ο Μεχντί Ταρεμί, με το 12ο τέρμα του σε 16 επίσημα ματς την εφετινή σεζόν, άνοιξε το δρόμο για τους Δράκους κι ο Εουστάκιο στο 24' σφράγισε από νωρίς το τρίποντο. Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων το αυτογκόλ του Μαρκάνο διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Την ίδια ώρα, η -βελτιωμένη με τον Τσάμπι Αλόνσο στον πάγκο της- Λεβερκούζεν πίεσε πολύ την Μπριζ για να φτάσει στη νίκη, όμως απ' τη μία τα δοκάρια (Σικ) κι απ' την άλλη ο Μινιολέ κράτησαν το «μηδέν» στη βελγική άμυνα, αν και το τελικό 0-0, δεν... χάλασε ιδιαίτερα τις «ασπιρίνες».

Βαθμολογία

  1. Πόρτο 12
  2. Κλαμπ Μπριζ 11
  3. Λεβερκούζεν 5
  4. Ατλέτικο Μαδρίτης 5
ΠόρτοΛεβερκούζενΚλαμπ ΜπριζChampions LeagueΑτλέτικο Μαδρίτης