Αθλητισμός|02.11.2022 00:10

Champions League: Στο 95' την πρωτιά η Τότεναμ, με ανατροπή πέρασε στους 16 η Άιντραχτ - Έσπασε το αήττητο της Νάπολι η Λίβερπουλ αλλά έμεινε δεύτερη

Newsroom

Αίμα και άμμος έγινε στον 4ο όμιλο του Champions League, όπου πριν από τη σέντρα της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής και οι τέσσερις ομάδες είχαν ελπίδες για πρόκριση στους 16. Και πράγματι, κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του 90λεπτου, το εισιτήριο της πρόκρισης πέρασε απ' τα χέρια και των τεσσάρων. Στο φινάλε όμως χαμογέλασαν η Άιντραχτ Φρανκφούρτης που από τέταρτη βρέθηκε πρώτη και τερμάτισε δεύτερη και η Τότεναμ που άρχισε πρώτη, έπεσε τρίτη, βρέθηκε δεύτερη και στις καθυστερήσεις αναδείχθηκε πρώτη!

Μεγάλη χαμένη της υπόθεσης βγήκε η Μαρσέιγ που δέχθηκε γκολ στο 95' απ' την Τότεναμ, ηττήθηκε (1-2) κι έχασε μέσα απ' τα χέρια της το εισιτήριο για το Europa League. Προηγουμένως είχε χάσει τρομερές ευκαιρίες για τη νίκη που θα την έστελνε στους 16 του Champions League. Μέχρι και το φινάλε πάντως κι όσο το σκορ ήταν 1-1 έμοιαζε να έχει κλειδωμένο το Europa καθώς στο άλλο ματς του ομίλου που είχε ολοκληρωθεί, η Άιντραχτ επικράτησε με ανατροπή της Σπόρτινγκ με τα γκολ του Καμάντα και του Κολό Μουανί. Κι εκεί που οι οπαδοί των Λιονταριών έκλαιγαν τη μοίρα τους για τον αποκλεισμό ήρθε το λυτρωτικό γκολ της Τότεναμ για να τους στείλει τελικά στο Europa. 

Για τον 1ο όμιλο, η Λίβερπουλ πήρε το ντέρμπι με τη Νάπολι της οποίας έσπασε το αήττητο έπειτα από τρεις μήνες και 17 σερί αγώνες. Μολονότι επικράτησε όμως με 2-0 με τα γκολ του Σαλάχ και του Νούνιες έπειτα από εκτελέσεις κόρνερ του Κώστα Τσιμίκα, δεν μπόρεσε να τερματίσει πρώτη. Οι δυο ομάδες ισοβάθμισαν στην κορυφή με 15 βαθμούς αλλά οι Παρτενοπέι αναδείχθηκαν πρώτοι χάρη στο 4-1 επί των Κόκκινων στη Νάπολη. Στο άλλο ματς ο Άγιαξ επικράτησε 3-1 εκτός έδρας της Ρέιντζερς και σφράγισε με άνεση το εισιτήριο για το Europa League. 

Τέλος, για τον 3ο όμιλο όλα είχαν κριθεί απ' την προηγούμενη αγωνιστική καθώς η Μπάγερν ως πρώτη και η Ίντερ ως δεύτερη συνεχίζουν στο Champions League, η Μπαρτσελόνα περιορίστηκε στο Europa League και η Πλζεν απλώς επιβεβαίωσε αυτό που γνώριζαν άπαντες: ότι θα τερματίσει τελευταία στον όμιλο. Απλώς το έκανε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο καθώς δεν πήρε ούτε βαθμό. Η Μπάγερν απ' την άλλη πλευρά, έκανε το απόλυτο (6 στα 6) επικρατώντας 2-0 της Ίντερ στο Μόναχο με γκολ του Παβάρ και του «καυτού» Τσούπο-Μοτίνγκ ο οποίος βρήκε δίχτυα για έκτο σερί ματς. Όσο για την Μπάρτσα, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις του αποκλεισμού επικρατώντας με 4-2 στην Τσεχία της Πλζεν.

Προηγουμένως για τον 2ο όμιλο η Πόρτο τερμάτισε πρώτη, η Κλαμπ Μπριζ δεύτερη, η Λεβερκούζεν τρίτη και η Ατλέτικο Μαδρίτης έμειναν εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

1ος όμιλος

Λίβερπουλ - Νάπολι 2-0 (85' Σαλάχ, 90+8' Νούνιες)

Ρέιντζερς - Άγιαξ 1-3 (86' Ταβερνιέρ - 4' Μπερχουίς, 29' Κούντους, 89' Κονσεϊσάο)

Βαθμολογία

  1. Νάπολι 15
  2. Λίβερπουλ 15
  3. Άγιαξ 6
  4. Ρέιντζερς 0

2ος όμιλος

Πόρτο - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1 (5΄ Ταρεμί, 24΄ Εουστάκιο - 90΄+5 αυτ. Μαρκάνο)

Κλαμπ Μπριζ - Λεβερκούζεν 0-0

Βαθμολογία

  • Πόρτο 12
  • Μπριζ 11
  • Λεβερκούζεν 5
  • Ατλέτικο Μαδρίτης 5

3ος όμιλος

Πλζεν - Μπαρτσελόνα 2-4 (51', 63' Τσόρι - 6' Αλόνσο, 44', 54' Φ. Τόρες, 75' Τόρε)

Μπάγερν Μονάχου - Ιντερ 2-0 (32' Παβάρ, 72' Τσούπο-Μοτίνγκ)

Βαθμολογία

  1. Μπάγερν Μονάχου 18
  2. Ίντερ 10
  3. Μπαρτσελόνα 7
  4. Βικτόρια Πλζεν 0

4ος όμιλος

Μαρσέιγ - Τότεναμ 1-2 (45+2' Μπεμπά - 54' Λενγκλέ, 90'+5 Χόιμπιεργκ)

Σπόρτινγκ - Άιντραχτ 1-2 (39' Αρτούρ Γκόμες - 62' πέν. Καμάντα, 72' Κολό Μουανί)

Βαθμολογία

  1. Τότεναμ 11
  2. Άιντραχτ Φρανκφούρτης 10
  3. Σπόρτινγκ Λισαβόνας 7
  4. Μαρσέιγ 6
Αϊντραχτ ΦρανκφούρτηςΑγιαξΤότεναμΝάπολιΙντερΛίβερπουλΡέιντζερςΜαρσέιγChampions LeagueΣπόρτινγκ ΛισσαβόναςΜπαρτσελόναΜπάγερν ΜονάχουΒικτόρια Πλζεν