Αθλητισμός|02.11.2022 21:02

Η φλογερή ομιλία του αρχηγού Λιονέλ Μέσι πριν από τον θρίαμβο της Αργεντινής επί της Βραζιλίας στο Μαρακανά

Newsroom

Οι επικριτές του Λιονέλ Μέσι αμφισβητούν τις ηγετικές του ικανότητες στα αποδυτήρια των ομάδων που έχει αγωνιστεί. Ωστόσο, ένα βίντεο που κυκλοφορεί και έχει γίνει viral, δείχνει ότι ο Αργεντινός σούπερ σταρ κάθε άλλο παρά σιωπηλός και απαθής είναι όταν κλείνουν οι πόρτες των αποδυτηρίων. Η ομιλία προς τους συμπαίκτες του πριν από τον νικηφόρο τελικό του Copa America απέναντι στη Βραζιλία το 2021, καταδεικνύει τον ηγετικό Μέσι.

Τα λόγια του υπήρξαν φλογερά και ενθουσιώδη και καταγράφηκαν από κάμερα της ομοσπονδίας της Αργεντινής στα αποδυτήρια του Μαρακανά όπου φιλοξενήθηκε ο τελικός. Το απόσπασμα της παθιασμένης ομιλίας του Μέσι συμπεριλήφθηκαν στο νέο ντοκιμαντέρ του Netflix που καταγράφει την θριαμβευτική πορεία της Αργεντινής στην έδρα της «αιώνιας» αντιπάλου Βραζιλίας και φέρει τον τίτλο «Αιώνιοι: Οι Πρωταθλητές της Αμερικής». Εκεί ο Λιονέλ Μέσι πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο με την Εθνική Αργεντινής σε επίπεδο ανδρών.

«Ο Θεός ήθελε να το σηκώσουμε στο Μαρακανά»

«Ήδη ξέρουμε τι σημαίνει Αργεντινή εναντίον Βραζιλίας» είπε αρχικά ο Μέσι και συνέχισε: «Δεν θέλω να πω κάτι σήμερα. Μόνο ένα ευχαριστώ σε εσάς. Σας ευχαριστώ πολύ για αυτές τις 45 ημέρες. Σας είπα στα γενέθλιά μου ότι είμαστε ένα σπουδαίο σύνολο και το απολαμβάνω πολύ. Σαρανταπέντε ημέρες που ταξιδέψαμε, που φάγαμε, κλειδωθήκαμε στα ξενοδοχεία, δεν είδαμε τις οικογένειες μας, παιδιά. Ο "Ντίμπου" (Εμιλιάνο Μαρτίνεζ) έγινε πατέρας και δεν μπόρεσε να δει την κόρη του, να την πάρει στην αγκαλιά του. Ο "Τσίνο" απέκτησε γιο και τον είδε για πολύ λίγο. Όλα αυτά γιατί; Για αυτή τη στιγμή. Επειδή είχαμε έναν στόχο και τώρα είμαστε πολύ κοντά στο να τον πετύχουμε. Και ξέρετε ποιο είναι το καλύτερο; Ότι εξαρτάται από εμάς».

Πρόσθεσε: «Για αυτό θα βγούμε σήμερα στο γήπεδο και θα σηκώσουμε το κύπελλο. Θα το πάρουμε μαζί μας στην Αργεντινή για να το απολαύσουμε μαζί με την οικογένεια και τους φίλους μας και με αυτούς που πάντα μας υποστήριξαν. Θα τελειώσω με αυτό. Δεν υπάρχουν συμπτώσεις παιδιά. Αυτό το Κύπελλο θα παιζόταν στην Αργεντινή αλλά ο Θεός ήθελε να παιχτεί στη Βραζιλία για να το κερδίσουμε στο Μαρακανά, για να είναι πιο όμορφο για όλους μας. Βγείτε στο γήπεδο με αυτοπεποίθηση και ηρεμία και θα πάρουμε το κύπελλο σπίτι μας» είπε αναλυτικά ο αρχηγός της Εθνικής Αργεντινής και κορυφαίος παίκτης στον κόσμο την τελευταία δεκαπενταετία.

Εθνική ΒραζιλίαςΛιονέλ ΜέσιΕθνική ΑργεντινήςCopa America