Αθλητισμός|22.02.2019 12:43

Μεταγραφικό εμπάργκο στην Τσέλσι από την FIFA

Αλέξανδρος Λοθάνο

Η Τσέλσι ΔΕΝ δικαιούται να κάνει μεταγραφές το επόμενο καλοκαίρι, αλλά και τον χειμώνα του 2020. Η FIFA τιμώρησε, για άλλη μια φορά, τον λονδρέζικο σύλλογο, για παραβίαση των κανονισμών που αφορούν την απόκτηση ανήλικων ποδοσφαιριστών.

Συγκεκριμένα, η Τσέλσι δεν τήρησε το άρθρο 19 των κανονισμών της FIFA για 29 (!) ανήλικους, αλλά και το άρθρο 18 για ακόμα δύο ανήλικους. Η διεθνής συνομοσπονδία, η οποία είχε τιμωρήσει με αποκλεισμό και στο παρελθόν την Τσέλσι για την μεταγραφή του Γκαέλ Κακουτά, επέβαλε επιπλέον πρόστιμο 600 χιλιάδων ελβετικών φράγκων (529 χιλιάδες ευρώ) στον σύλλογο, αλλά και 510 χιλιάδων ελβετικών φράγκων (449 χιλιάδες ευρώ) στην αγγλική ομοσπονδία, η οποία παραβίασε και αυτή τους κανονισμούς, εξυπηρετώντας την Τσέλσι.

Αυτή η εξέλιξη, όμως, αλλάζει τα δεδομένα και για τους ποδοσφαιριστές που ήδη βρίσκονται στην ομάδα. Ο Εντέν Αζάρ δεν έχει κρύψει ότι θέλει να μεταγραφεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ο Κάλουμ Χάντσον – Οντόι φλερτάρει τους τελευταίους μήνες με την Μπάγερν Μονάχου.

Η Τσέλσι, βεβαίως, δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει τους συγκεκριμένους παίκτες για τον επόμενο χρόνο, αφού δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές για να τους αντικαταστήσει.

Ο σύλλογος, πάντως, θα κάνει έφεση και μπορεί να πετύχει την αναβολή, κατά ένα εξάμηνο, της εφαρμογής της ποινής, ώστε να μπορέσει αυτό το καλοκαίρι να κάνει κανονικά μεταγραφές.

FIFAμεταγραφέςΤσέλσι