Αθλητισμός|03.11.2022 20:45

Ο Ζινεντίν Ζιντάν αναλαμβάνει οριστικά την Εθνική Γαλλίας και θα βρεθεί στον δρόμο της Ελλάδας στα προκριματικά του Euro

Newsroom

Όλα δείχνουν ότι ο Ζινεντίν Ζιντάν θα βρεθεί στον δρόμο της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά για το Euro 2024. Αποκλειστικό ρεπορτάζ της Libertad Digital κάνει λόγο για οριστική συμφωνία του Ζιζού με την Ομοσπονδία της Γαλλίας για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των Τρικολόρ μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Έπειτα από μια δεκαετία στον πάγκο της Εθνικής Γαλλίας ο Ντινιέ Ντεσάν, άλλοτε συμπαίκτης του Ζιζού στην παγκόσμια πρωταθλήτρια του 1998, αποχωρεί απ' τους παγκόσμιους πρωταθλητές του 2018, Τρικολόρ, ανεξάρτητα απ' την πορεία που θα πραγματοποιήσει στα γήπεδα του Κατάρ. Ο Ζιντάν από την προηγούμενη εβδομάδα είχε προαναγγείλει την επιστροφή του στους πάγκους δίχως να μιλήσει όμως συγκεκριμένη για την ομάδα που θα αναλάβει. Σύμφωνα όμως με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Σέρχιο Βαλεντίν της Libertad Digital o 50χρονος προπονητής έδωσε τα χέρια με τους ιθύνοντες της Ομοσπονδίας και θα αναλάβει τα ηνία αρχής γενομένης απ' τα προκριματικά του Euro 2024, όπου θα αντιμετωπίσει και την Εθνική Ελλάδας.

Ο Ζιντάν μετά τη δεύτερη επιτυχημένη θητεία του στη Ρεάλ Μαδρίτης με την οποία κατέκτησε τα πάντα, αποχώρησε το καλοκαίρι του 2021 κι έκτοτε επέλεξε να μην εργαστεί πουθενά απορρίπτοντας προτάσεις ακόμα και προτάσεις απ' την Παρί Σεν Ζερμέν και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο 54χρονος Ντεσάν έχει συμπληρώσει μια δεκαετία στον πάγκο των Γάλλων, καθώς ανέλαβε το 2012 έχοντας κοουτσάρει μέχρι στιγμής τους Τρικολόρ σε 132 παιχνίδια. Οδήγησε τη Γαλλία στον χαμένο τελικό του Euro του 2016 (1-0 η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος), στην κατάκτηση του Μουντιάλ το 2018 στη Ρωσία και στο Nations League του 2021.

προκριματικά ΜουντιάλΕθνική ΓαλλίαςΖινεντίν Ζιντάν