Αθλητισμός|02.11.2018 18:03

Αποκάλυψη ethnos.gr: Εξόφληση στον Παναθηναϊκό 3 ημέρες νωρίτερα!

Κώστας Γουλής

Στην ενημέρωση που έκανε ο Νίκος Νταμπίζας προς το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού το απόγευμα της Τετάρτης, είχε επισημάνει πως την προσεχή Δευτέρα (5 Νοεμβρίου) θα καταβάλλονταν οι δόσεις συμβολαίων του Σεπτέμβρη, που εκκρεμούσαν προς τους παίκτες και το τεχνικό τιμ.

Αυτό εντέλει, έγινε αρκετά νωρίτερα, καθώς από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (2 Νοεμβρίου) η διοίκηση του «τριφυλλιού» εξόφλησε πλήρως την οφειλόμενη δόση, προς όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Το σύνολο το ποσού -που είναι λίγο πάνω απ’ τις 600.000€ (συμπεριλαμβανομένου και του τεχνικού επιτελείου)- καταβλήθηκε στους λογαριασμούς των «πράσινων», οι οποίοι θα πάνε πλέον στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, δίχως να υπάρχει η παραμικρή οικονομική εκκρεμότητα. Κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί από τον περασμένο Μάιο προς τους Νίκο Νταμπίζα και Γιώργο Δώνη ο Γιάννης Αλαφούζος κι επί του παρόντος τηρείται απ’ την πλευρά του 61χρονου εφοπλιστή.

Παράλληλα, πληροφορίες του ethnos.gr απ’ το «πράσινο» στρατόπεδο, αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια της Παρασκευής, μπήκαν στο λογαριασμό της ΠΑΕ άλλες 350.000€ (μετά τις 550.000€ της περασμένης Τετάρτης), υπέρ αυξήσεως Μετοχικού Κεφαλαίου. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως η «σούμα» των δύο καταθέσεων (900.000€ στο σύνολο), αφορά την πρώτη εισροή κεφαλαίων απ’ την πλευρά του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και της «Pan Asia». Ητοι, τα χρήματα του πρώτου εκατ. € που (όπως επικοινωνούσε και το περιβάλλον Αλαφούζου) είχε στείλει απ’ την περασμένη εβδομάδα ο Ταϊλανδός broker στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, ως «εγγύηση συμφωνίας» της μετοχικής εισόδου του στην ΠΑΕ.

Επειδή, εντούτοις, ο Παϊρότζ δεν έχει πάρει ακόμη άδεια απ’ την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και για να επισπευσθεί η όλη διαδικασία, οι Πιεμπονγκσάντ και Αλαφούζος είχαν συμφωνήσει να «διοχετευτούν» τα πρώτα χρήματα στην ΠΑΕ μέσω του σημερινού μεγαλομετόχου. Κι ακολούθως, όταν ο Ταϊλανδός θα πάρει το «πράσινο φως» μετοχικής συμμετοχής του στην ΠΑΕ απ’ την ΕΕΑ, θα τα μετοχοποιήσει.

Κατά τη διάρκεια της Παρασκευής, τέλος, καταβλήθηκε κι ένας μισθός προς το προσωπικό στο «Γ. Καλαφάτης», από χρήματα που έβαλε η πλευρά Αλαφούζου.

Παναθηναϊκόςντέρμπιχρέη