Αθλητισμός|05.11.2022 00:00

Εξαιρετικός ο Τσιτσιπάς «πέταξε» για την τετράδα στο Παρίσι όπου θα αναμετρηθεί με τον Τζόκοβιτς

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν κυριαρχικός απέναντι στον Τόμι Πολ και πήρε εύκολα τη νίκη με 2-0 σετ, όμως τώρα στα ημιτελικά του Παρισιού τον περιμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς! Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας χρειάστηκε μόνο 76 λεπτά για να επικρατήσει του 25χρονου Αμερικανού με 6-2, 6-4 και να κλείσει θέση στην τετράδα του Paris Masters για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Eκεί θα βρει το απόγευμα του Σαββάτου (5/11, 17.30), τον φορμαρισμένο Σέρβο,  ο οποίος έχει να χάσει από τον Μάιο και οδεύει για τον τέταρτο σερί τίτλο του μετά από Wimbledon, Τελ Αβίβ και Αστάνα. Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό ο Τσιτσιπάς δεν τα πάει καθόλου καλά απέναντι στον Σέρβο, από τον οποίο έχει επτά σερί ήττες (2-8 το συνολικό head to head).

Όπως και να έχει, ο Τσιτσιπάς παραμένει στη διεκδίκηση του τίτλου και αν καταφέρει να σηκώσει τον τρόπαιο, τότε θα ανεβεί για πρώτη φορά στο Νο.2 του κόσμου. Για την ώρα, έχει σιγουρέψει την επιστροφή του στο Νο.3.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε... φουριόζος στο κορτ και με συνοπτικές διαδικασίες καθάρισε το πρώτο σετ. Έκανε μπρέικ στο δεύτερο γκέιμ για το 2-0, διατήρησε το σερβίς του και τελείωσε το σετ με νέο μπρέικ για το 6-2 έπειτα από μόλις 38 λεπτά, ενώ σε 40 λεπτά τελείωσε και το δεύτερο σετ με 6-4 κι ακόμα ένα μπρέικ στο φινάλε.

ATP ΠαρίσιΝόβακ ΤζόκοβιτςΤένιςΣτέφανος Τσιτσιπάς