Αθλητισμός|05.11.2022 08:36

WTA Finals: Φανταστική Σάκκαρη «έσβησε» και την Τζαμπέρ - Χωρίς να χάσει σετ στα ημιτελικά!

Newsroom

Στην καλύτερη φόρμα της σεζόν βρίσκεται η Μαρία Σάκκαρη, η οποία πήρε πανηγυρικά ως πρώτη και δίχως να χάσει σετ την πρόκριση στα ημιτελικά του WTA Finals. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια (νούμερο 5 στην κατάταξη) κυριάρχησε και της Ονς Τζαμπέρ με 2-0 (6-2, 6-3) και πέρασε στην τετράδα δίχως να έχει απολέσει ούτε σετ σε τρεις σερί αγώνες απέναντι στα νούμερα 2, 3 και 7 στον κόσμο!

Μολονότι είχε εξασφαλίσει την πρωτιά του ομίλου της προτού καν αρχίσει το παιχνίδι της, η Σάκκαρη ήταν ισοπεδωτική κόντρα στην Τυνήσια Τζαμπέρ, παίκτρια που βρίσκεται στο νούμερο 2 της κατάταξης. Χρειάστηκε μόλις μια ώρα και εννέα λεπτά για να φτάσει σε μια άνετη επικράτηση.

Η πορεία της Σάκκαρη μέχρι τώρα είναι ονειρεμένη στο Τέξας καθώς έκανε εξαιρετική εκκίνηση επικρατώντας της Τζέσικα Πέγκουλα (νούμερο 7), συνέχισε με μεγάλη νίκη επί της Αρίνα Σαμπαλένκα (νούμερο 3) και έκλεισε τον όμιλο με θρίαμβο επί της Τζαμπέρ.

Το θετικό για τη Σάκκαρη είναι ότι αποφεύγει στον ημιτελικό το υψηλό εμπόδιο της τρομερής Ιγκα Σβιόντεκ, νούμερο 1 στον κόσμο, την οποία πιθανότατα θα αντιμετωπίσει στον τελικό για τον τίτλο, εφόσον βεβαίως κερδίσει στο ματς της τετράδας. Εκεί αντίπαλος της Σάκκαρη θα είναι μια εκ των Ντάρια Κασάτκινα (νούμερο 8) ή Καρολίν Γκαρσία (νούμερο 6), οι οποίες παίζουν το βράδυ του Σαββάτου. Η Σβιόντεκ θα αναμετρηθεί στον ημιτελικό με την Σαμπαλένκα.

ΤένιςWTA FinalsΟνς ΤζαμπέρΜαρία Σάκκαρη