Αθλητισμός|05.11.2022 12:42

Νικ Κύργιος: Απολογήθηκε στη γυναίκα που κατηγόρησε ότι ήπιε 700 ποτά - Θα πληρώσει 20.000 λίρες σε φιλανθρωπία

Newsroom

Στην διευθέτηση της επεισοδιακής διαμάχης του με μία θεατή του φετινού τελικού του Wimbledon προχώρησε ο Νικ Κύργιος. Ο ελληνοαυστραλός τενίστας, κατά τη διάρκεια του αγώνα είχε κατηγορήσει τη γυναίκα που βρέθηκε στις κερκίδες ότι είχε πιει «περίπου 700 ποτά».

Γιατί ζήτησε να αποβληθεί από την κερκίδα η Palus

Κατά τη διάρκεια της ήττας του από τον Νόβακ Τζόκοβιτς σε τέσσερα σετ στο Centre Court, ο Κύργιος διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή για τη συμπεριφορά της γυναίκας, Anna Palus. Έχοντας λάβει ήδη μία παράβαση του κώδικα για βρισιές, αφότου ένας άλλος θεατής τού φώναξε πριν το δεύτερο σερβίς του, ο Κύργιος ζήτησε από τον διαιτητή, Renaud Lichtenstein, να αποβάλλει την Palus από τον χώρο, αφού, όπως είπε, «μοιάζει σαν να έχει πιει περίπου 700 ποτά, αδερφέ». Όντως, η γυναίκα απομακρύνθηκε για λίγο από το γήπεδο ενώ, στη συνέχεια, εξήγησε ότι είχε πιει μόνο δύο ποτά.

Σε ανακοίνωση που κυκλοφόρησε η δικηγορική εταιρεία που ανέλαβε την υπεράσπιση της Palus, ο Κύργιος ζήτησε συγγνώμη για τα σχόλιά του. Επιπλέον, ο τενίστας έκανε μία σημαντική δωρεά σε φιλανθρωπικό ίδρυμα καθώς ήθελε να «επανορθώσει». Από την πλευρά το ο Κύργιος ανακοίνωσε ότι: «τις 10 Ιουλίου 2022, κατά τη διάρκεια του ανδρικού τελικού του Wimbledon, είπα στον διαιτητή ότι μία οπαδός, που πλέον γνωρίζω ότι ήταν η η Anna Palus, μου αποσπούσε την προσοχή, θεωρώντας ότι ήταν μεθυσμένη. Αποδέχομαι ότι η πεποίθησή μου αυτή ήταν λανθασμένη και ζητώ συγγνώμη. Για να επανορθώσω, δώρισα 20.000 λίρες στο Great Ormond Street Hospital Charity, φιλανθρωπικό ίδρυμα επιλογής της κ. Palus. Δε θα σχολιάσω ξανά το θέμα αυτό».

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

αγωγήπρόστιμοΝικ Κύργιοςειδήσεις τώραΤένις