Αθλητισμός|05.11.2022 20:00

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς λύγισε τον Στέφανο Τσιτσιπά σε τρομερή μάχη στο Παρίσι!

Newsroom

Έπειτα από μια επική μάχη που διήρκησε περίπου δυόμισι ώρες ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκαμψε την αντίσταση του Στέφανου Τσιτσιπά και πήρε την πρόκριση στον τελικό του Paris Masters. Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν εξαιρετικός και πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση. Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να κερδίσει τον σπουδαίο Τζόκοβιτς (νούμερο 7), ο οποίος επικράτησε 2-1 σετ (6-2, 3-6, 7-6) και θα αντιμετωπίσει στον τελικό τον Δανό Χόλγκερ Ρούνε.

Ήταν η έβδομη (από τις συνολικά εννέα) σερί νίκη του Νόλε επί τουΤσιτσιπά, ο οποίος για δεύτερη και τελευταία φορά τον κέρδισε το 2019. Παράλληλα, ο Τζόκοβιτς πανηγύρισε την 20η σερί νίκη του στο tour. Μετά τους τίτλους σε Wimbledon, Τελ Αβίβ και Αστάνα, θα διεκδικήσει το 39ο Masters της καριέρας του.

Ο Τζόκοβιτς κυριάρχησε στο πρώτο σετ με 6-2 έπειτα από μόλις 36 λεπτά. Ο Σέρβος ήταν σχεδόν αλάνθαστος και δεν επέτρεψε στον Τσιτσιπά να τον αμφισβητήσει στο κορτ. Με ένα μπρέικ για το 4-2 και κι ένα δεύτερο για το 6-2 τελείωσε το σετ με άνεση.

Στο δεύτερο σετ όμως, ο Τσιτσιπάς μπήκε στο γήπεδο με μεγαλύτερη προσήλωση και αποφασιστικότητα και γρήγορα έκανε μπρέικ στον Τζόκοβιτς για το 3-2, ενώ με τρεις σερί άσους στο επόμενο γκέιμ, έφτασε στο 4-2, προτού τελειώσει το σετ με νέο μπρέικ για το 6-3 έπειτα από 43 λεπτά.

Η μάχη ήταν μεγάλη και πολύ ισορροπημένη στο τρίτο και τελευταίο σετ. Οι δυο παίκτες διατήρησαν το σερβίς τους εύκολα ή δύσκολα. Ιδίως στο ένατο γκέιμ, ο Τσιτσιπάς βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση καθώς ο Τζόκοβιτς είχε διπλό μπρέικ πόιντ. Ωστόσο ο Έλληνας πρωταθλητής με τέσσερις σερί πόντους κράτησε το σερβίς του για το 5-4.

Ο Τζόκοβιτς ισοφάρισε σε 5-5 αλλά και πάλι ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε στο σερβίς του για το 6-5, προτού ισοφαρίσει ο Τζόκοβιτς σε 6-6. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου ο Σέρβος τενίστας επικράτησε 7-4 και πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό.

ΤένιςΝόβακ ΤζόκοβιτςATP ΠαρίσιΣτέφανος Τσιτσιπάς