Αθλητισμός|05.11.2022 22:53

Άνετος ο ΠΑΟΚ - Ένα εκρηκτικό δεκάλεπτο ήταν αρκετό για να κλειδώσει τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα

Newsroom

Μόλις δέκα λεπτά αγώνα χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ για να καθαρίσει με το τρίποντο απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα για την 11η αγωνιστική της Super League. Ο Δικέφαλος είχε ένα εκρηκτικό ξεκίνημα στην Τούμπα και με δύο γκολ του Ίνγκασον και του Σβαμπ κλείδωσε τη νίκη και χαμογέλασε ξανά μετά από δύο αρνητικά αποτελέσματα με Αστέρα Τρίπολης και ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ που ήταν ανώτερος καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και δεν απειλήθηκε καθόλου απ' τον ΠΑΣ Γιάννινα, βρίσκεται πλέον στο -1 απ' τον Ολυμπιακό που έχει ματς λιγότερο και sto +4 απ' τον Άρη που έμεινε στο 0-0 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ο Δικέφαλος την ερχόμενη Πέμπτη (10/11, 21.30) θα αναμετρηθεί με τον Ιωνικό εκτός έδρας, ενώ θα ολοκληρώσει τον α' γύρο την Κυριακή (13/11, 21.30) με τον Βόλο στην Τούμπα. Απ' την άλλη πλευρά, ο ΠΑΣ που έμεινε στους εννέα βαθμούς θα παίξει την Πέμπτη εκτός έδρας με τον Βόλο και την Κυριακή εντός έδρας με τον Άρη.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε εξαρχής δυνατά στο ματς και μόλις στο 8' άνοιξε το σκορ. Ο Ράφα Σοάρες εκτέλεσε φάουλ και ο Ίνγκασον με γυριστή κεφαλιά έγραψε το 1-0. Προτού προλάβουν να συνέλθουν οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα, ακολούθησε και δεύτερο χτύπημα για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Στο 10' ο Ολιβέιρα ανατράπηκε εντός περιοχής και ο Σβαμπ που ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το 2-0. 

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει κι άλλα γκολ αλλά ο Κωνσταντέλιας στο 23' και ο Ολιβέιρα στο 40' δεν βρήκαν δίχτυα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Δικέφαλος διαχειρίστηκε εξαιρετικά το προβάδισμα που είχε στο σκορ, ενώ παράλληλα ο Λουτσέσκου έδωσε χρόνο σε Νάσμπεργκ, Φιλίπε Σοάρες και Μπράντον Τόμας.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης (64' Νάσμπεργκ), Σοάρες, Ντάντας, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (79' Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί (70' Φιλίπε Σοάρες), Ολιβέιρα (79' Μπράντον Τόμας).

ΠΑΣ Γιάννινα: Aθανασίου, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Μπιλμπάο, Λώλης (81' Παμλίδης), Λιάσος (91' Τσίρης), Ροσέρο (91' Τσάβος), Φοφανά (46' Μορέιρα), Μπάλαν (64' Σταματελόπουλος).

ΠΑΟΚΠΑΣ ΓιάννιναSuperLeague