Αθλητισμός|22.02.2019 14:24

Κλήρωση Europa League: Στα… μαλακά τα φαβορί

Αλέξανδρος Λοθάνο

Απουσιάζει το μεγάλο ζευγάρι από την φάση των «16» του Europa League, μετά την κλήρωση που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής. Τα πιο ελκυστικά ζευγάρια είναι το Αϊντραχτ Φρανκφούρτης – Ιντερ και το Νάπολι – Ζάλτσμπουργκ.

Η Μπενφίκα των Οδυσσέα Βλαχοδήμου – Ανδρέα Σάμαρη θα αντιμετωπίσει τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ και έχει πολλές πιθανότητες για να προκριθεί στα προημιτελικά, όπως και η Αρσεναλ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, η οποία θα βρει μπροστά της την Ρεν.

Η παρουσία στην κληρωτίδα της Ντινάμο Κιέβου, της ομάδας που απέκλεισε τον Ολυμπιακό στην φάση των «32», άλλαξε εν μέρει τα δεδομένα, αφού δεν μπορούσε να κληρωθεί με ρωσική ομάδα (Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Κράσνονταρ), λόγω της εμπόλεμης κατάστασης μεταξύ των δύο χωρών. Η ουκρανική ομάδα θα έχει πολύ δύσκολο έργο, αφού κληρώθηκε με την Τσέλσι.

Τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των «16» θα διεξαχθούν στις 7 Μαρτίου και οι ρεβάνς στις 14 του ίδιου μήνα. Την επόμενη μέρα, Παρασκευή (15/03, 14:00), στα γραφεία της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, θα γίνει η κλήρωση των προημιτελικών και των ημιτελικών. Την ίδια ημέρα, μια ώρα νωρίτερα (13:00), θα λάβει χώρα και η κλήρωση προημιτελικών και ημιτελικών του Champions League.

Τα ζευγάρια της φάσης των «16»

Τσέλσι – Ντινάμο Κιέβου

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης – Ιντερ

Ντινάμο Ζάγκρεμπ – Μπενφίκα

Νάπολι – Ζάλτσμπουργκ

Βαλένθια – Κράσνονταρ

Σεβίλλη – Σλάβια Πράγας

Αρσεναλ – Ρεν

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – Βιγιαρεάλ

κλήρωσηEuropa League