Αθλητισμός|07.11.2022 15:50

Προς πώληση η Λίβερπουλ από τη Fenway Sports «με τις σωστές συνθήκες»

Newsroom

Η Fenway Sports Group, ιδιοκτήτρια εταιρεία της Λίβερπουλ, ήρθε να ταράξει τα νερά στην ομάδα του Μέρσεσαϊντ αλλά και στην Premier League γενικότερα καθώς ανακοίνωσε ότι ήδη έχει αρχίσει τη διαδικασία προσέλκυσης ενδιαφερόμενων αγοραστών!

Με επίσημη τοποθέτηση στο «Athletic», η ιδιοκτήτρια εταιρεία των Ρεντς, επιβεβαίωσε πως ο σύλλογος βρίσκεται πλέον προς πώληση καθώς φαίνεται ότι ο επικεφαλής Τζον Χένρι έχει αποφασίσει να αποσυρθεί απ' τα δρώμενα της Premiership. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μια αιφνιδιαστική κίνηση απ' την πλευρά της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας που διοικεί τη Λίβερπουλ με επιτυχία τα τελευταία δώδεκα χρόνια έχοντας κατακτήσει μεταξύ άλλων ένα Champions League και το πολυπόθητο και πολυαναμενόμενο για 30 χρόνια πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FSG που δημοσίευσε το «Athletic» πολλές φορές στο παρελθόν οι ιδιοκτήτες είχαν λάβει προτάσεις για την πώληση του συλλόγου και πως ήταν αποφασισμένοι να τις εξετάσουν μόνο αν επρόκειτο για το καλό του κλαμπ. Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, οι αμερικανικές τράπεζες-κολοσσοί Goldman Sachs και Morgan Stanley θα συνεισφέρουν στην επιτάχυνση της αγοραπωλήσιας.

H ανακοίνωση της Fenway Sports

«Είχαμε πρόσφατα αλλαγές ιδιοκτησίας και φήμες για αλλαγές στην Premier League, οπότε αναπόφευκτα μας ρωτάνε συχνά για τη Λίβερπουλ. Η FSG έχει συχνά εισπράξει ενδιαφέρον από τρίτους που επιθυμιούν να γίνουν μέτοχοι στη Λίβερπουλ. H FSG έχει πει και στο παρελθόν ότι με τις σωστές συνθήκες θα σκεφτόμασταν νέους μετόχους, αν ήταν για το καλό της Λίβερπουλ ως συλλόγου. Η FSG παραμένει απολύτως αφοσιωμένη στην επιτυχία της Λίβερπουλ, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων» ανέφερε η σχετική δήλωση της Fenway Sports.

ΛίβερπουλPremier League