Αθλητισμός|23.06.2019 16:31

Απόλλων Λάρισας: Ομάδα πασίγνωστη στην επαρχία Ρίμινι και στη... Μαλαισία

Ανδρέας Παπαλουκάς

Τον γνωρίζουν σίγουρα η Μαλαισία, η Ταϊλάνδη, η Σιγκαπούρη, καθώς και άλλες χώρες όπου ενδημούν στοιχηματικοί παράδεισοι, τον έμαθε και η Ευρώπη. Πολλοί κάτοικοι της επαρχίας του Ρίμινι δηλώνουν φανατικοί οπαδοί του Απόλλωνα Λάρισας.

Ακόμα κι αν δεν είναι η ομάδα της καρδιάς τους, είναι η ομάδα στην οποία στοιχηματίζουν όσα έχουν και δεν έχουν ότι δεν πρόκειται να τους προδώσει ποτέ. Και μέχρι τώρα δικαιώνει όχι μόνον τους… Ριμινίτες, αλλά όλους εκείνους που μπορεί να μην την ακολουθούν στο γήπεδό της, όπου αγωνίζεται μεταξύ συγγενών (κι όχι όλων) και φίλων (εκεί κι αν καταγράφονται ουκ ολίγες απουσίες), αλλά την εμπιστεύονται τυφλά στο στοίχημα.

Οπως έγινε στον πρόσφατο εντός έδρας αγώνα του Απόλλωνα Λάρισας με τον Αιγινιακό, στον οποίον είχαμε («διπλό» ημίχρονο, «άσος» τελικό), που θυμίζει το περιλάλητο ματς Πανιωνίου-Ντινάμο Τιφλίδας τον Δεκέμβριο του 2004, που είχε λήξει 5-2, ενώ το ημίχρονο ήταν 0-1, αγώνας που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για συνθηματολογία.

Ο Απόλλων Λάρισας έχει αρχές και τις ακολουθεί πιστά. Και ποτέ δεν το βάζει κάτω. Παρότι βρέθηκε να χάνει στην έδρα του με 0-2, στο β΄ ημίχρονο πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή. Παράλληλα, έκανε πλούσιους όσους είχαν την… έμπνευση να παίξουν στην ανάπαυλα των ημιχρόνων την ανατροπή, αλλά και το ακριβές σκορ (3-2), με την απόδοση να φτάνει στο 27. Οπερ σημαίνει πως όποιος έπαιξε 10.000€, αποκόμισε κέρδη 270.000€!!!

Εύκολα και γρήγορα λεφτά σε διάστημα 45 λεπτών, αρκεί να βλέπεις πολύ μακριά. Μέχρι τη Λάρισα, ας πούμε. Το ζήτημα είναι να μη τύχεις σε τίποτα περίεργα στοιχηματικά γραφεία, όπως εκείνα στην επαρχία του Ρίμινι, που αρνήθηκαν να πληρώσουν όσους κέρδισαν το στοίχημα της ανατροπής του αγώνα Απόλλωνα Λάρισας – Αιγινιακού (3-2).

Σε όλη την επαρχία του Ρίμινι είχαν παιχθεί 400.000€ στην ανατροπή, αλλά και στο ακριβές σκορ, όπερ εστί μεθερμηνευόμενον, τα γραφεία αυτά έπρεπε να «ξηλωθούν» κανονικά. Να βάλουν λουκέτο, ορθότερα, καθώς έπρεπε να καταβάλλουν στους «παίκτας» (που λέει και ο Σάββας Θεοδωρίδης) του εν λόγω στοιχηματισμού το συνολικό ποσόν των 10.800.000€.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη σεζόν που αποδεικνύεται ότι ο Απόλλων Λάρισας έχει πολλούς πιστούς ακόλουθους. Πέρυσι το «καμπανάκι» του συστήματος ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης που χειρίζεται, για λογαριασμό της UEFA, η εταιρία Sportradar, είχε χτυπήσει για το ελληνικό ποδόσφαιρο 26 φορές. Σε 26 ματς (ένα ήταν για τη Super League, πέντε για το Κύπελλο και είκοσι για τη Football League) είχε εντοπιστεί ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα, που αφορούσε είτε ακριβές σκορ, είτε ανατροπές, είτε over και under.

Από τα 20 ματς της Football League, ο Απόλλων Λάρισας είχε… 12 εμφανίσεις (60%), με τη Σπάρτη να έρχεται δεύτερη (με 7 ματς), αλλά ουδόλως καταϊδρωμένη. Μεταξύ των 12 αγώνων του Απόλλωνα Λάρισας ήταν κι ένα ματς – εκτός έδρας - με τον Αιγινιακό (!), στο οποίο η ομάδα της Λάρισας είχε πετύχει πάλι την ανατροπή. Από 1-0, νίκησε 1-2, με τη διαφορά ότι τότε το ημίχρονο ήταν 1-1.

Επίσης, φέτος, για τον θεσμό του Κυπέλλου, η Λαμία νίκησε τον Απόλλωνα Λάρισας στην έδρα του με 7-0 (!) και κέρδισε στο… νήμα την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού, πλειοδοτώντας στα γκολ του ΝΠΣ Βόλος.

ποδόσφαιροστοιχήματαΑπόλλων Λάρισας