Αθλητισμός|08.11.2022 17:55

Παραδοχή Μπλάτερ για το Μουντιάλ: «Λάθος η επιλογή του Κατάρ»!

Newsroom

Λίγες ημέρες πριν από τη σέντρα του Μουντιάλ στο Κατάρ ήρθε η παραδοχή του άλλοτε προέδρου της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, ο οποίος έκανε λόγο για «λάθος επιλογή». Ο άνθρωπος, ο οποίος άνοιξε τον φάκελο με το όνομα του Κατάρ καθώς επί προεδρίας του ανατέθηκε -έπειτα από ψηφοφορία- η διοργάνωση στη χώρα της Μέσης Ανατολής, τόνισε ότι το Μουντιάλ είναι πολύ μεγάλο για μια τέτοια χώρα! Μάλιστα έριξε το... φταίξιμο στον Μισέλ Πλατινί.

Ο Ελβετός παράγοντας, ο οποίος επί 17 χρόνια βρισκόταν στην ηγεσία της FIFA, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Tages Anzeiger χαρακτήρισε λανθασμένη την επιλογή προσθέτοντας ότι ο ίδιος επιθυμούσε να ανατεθεί η διοργάνωση στις ΗΠΑ. «Το Κατάρ είναι μια μικρή χώρα και το Μουντιάλ είναι πολύ μεγάλο για μια τέτοια χώρα. Η επιλογή ήταν λανθασμένη. Τότε, συμφωνήσαμε στην Εκτελεστική Επιτροπή ότι η Ρωσία θα είχε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και οι ΗΠΑ το Μουντιάλ του 2022. Αυτό θα ήταν μια χειρονομία ειρήνης αν δύο μακροχρόνιοι πολιτικοί αντίπαλοι διοργάνωναν το Παγκόσμιο Κύπελλο ο ένας μετά τον άλλο», τόνισε ο Μπλάτερ.

Μάλιστα αποκάλυψε και τον ρόλο που έπαιξε ο τότε πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί στην ψηφοφορία: «Μια εβδομάδα πριν από το Κογκρέσο της FIFA το 2010, ο Μισέλ Πλατινί με πλησίασε και μου είπε ότι το πλάνο μας δεν δουλεύει. Χάρη τελικά στις ψήφους του Πλατινί, το Παγκόσμιο Κύπελλο πήγε στο Κατάρ αντί για τις ΗΠΑ. Αυτή είναι η αλήθεια»...

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022ΚατάρΜουντιάλ 2022ΜουντιάλΠαγκόσμιο κύπελλο