Αθλητισμός|22.02.2019 18:41

ΑΕΚ: «Ασπίδα» Χιμένεθ σε Ουζουνίδη, τάσεις παραμονής από Πόνσε

Σταύρος Καζαντζόγλου

Για την ΑΕΚ η εβδομάδα που πέρασε ήταν δύσκολη. Από τη μία η αγωνία για την ευρωπαϊκή ποινή και από την άλλη η διαχείριση της συντριβής από τον Ολυμπιακό και των «πληγών» που άνοιξε. Ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν εκείνος που άνοιξε επίσημα το θέμα της φυσικής κατάστασης της ομάδας – με σαφείς αναφορές στον προκάτοχο του – αλλά σήμερα επιχείρησε να κλείσει την υπόθεση. Βέβαια, αν και πολλές φορές υπεραμύνθηκε του Ουζουνίδη, ανέδειξε εκ νέου ως θέμα τη φυσική κατάσταση, που είναι απόρροια της δουλειάς του πρώην τεχνικού της ΑΕΚ!

«Το αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Θα ήθελα να μιλήσω για κάτι συγκεκριμένο. Υπήρξαν κάποια άτομα που βάλανε στο στόμα μου κάποια λόγια που δεν έχω πει. Σε αυτό που είπα ότι στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν στο ίδιο επίπεδο φυσικής κατάστασης σε σχέση με το πρώτο. Εγώ μιλάω πάντα για την ομάδα μου και δε μιλάω για το παρελθόν. Ο Ουζουνίδης έχει τον απόλυτο σεβασμό μου, δεν βγήκε ποτέ από το στόμα μου κάτι αρνητικό», είπε αρχικά ο Χιμένεθ στη Nova.

Σε ό,τι αφορά το ματς με τον Ολυμπιακό, ο Ισπανός τεχνικός ανέφερε: «Όλος ο κόσμος μιλάει για το αποτέλεσμα και δυστυχώς αυτό μένει. Η ιστορία γράφει ότι χάσαμε 6-0 και κανείς δεν λέει το γιατί χάσαμε έτσι. Σε ένα πρώτο ημίχρονο που θα μπορούσαμε να προηγούμαστε με 0-3. Μέχρι το 82’ το σκορ ήταν 2-1 και η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που έχει αποδείξει ότι μέχρι το 95’ μπορεί να γυρίσει ένα παιχνίδι. Η διαφορά ήταν, ότι δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρείς που είχαμε όταν παίξαμε καλά και δώσαμε την ευκαιρία στους παίχτες του Ολυμπιακού να τις κάνουν γκολ».

Ο Χιμένεθ αναφέρθηκε και στην έκπληξη με τη μη χρησιμοποίηση του Κρίστισιτς. «Τον Γαλανόπουλο τον ξέρω καλύτερα. Έχω φτάσει με γρήγορο τρόπο και τους υπολογίζω όλους, αλλά πέρυσι ήμασταν πρωταθλητές και ο Γαλανόπουλος έπαιζε πολύ. Ο Κρίστιτσιτς έχει παίξει σε σημαντικές ομάδες και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει. Αλλά επέλεξα τον Γαλανόπουλο. Τεχνική απόφαση».

Τα ευχάριστα νέα για την ΑΕΚ πάντως, ήρθαν από τον Εζέκιελ Πόνσε. «Ένα αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει ποτέ τις σκέψεις μου και τα θέλω μου. Αυτό που θέλω είναι να βοηθήσω την ομάδα και τον εαυτό μου. Το τι θα συμβεί δεν ξέρω. Θέλω το καλύτερο για την ομάδα και για εμένα. Δεν μπορώ να αποφασίσω μόνος μου. Έχω την οικογένεια μου και υπάρχουν κι άλλα μέρη που εμπλέκονται. Αν αποφάσιζα εγώ θα έλεγα πως πιθανότατα θα έμενα. Αν παραμείνω και του χρόνου θα είμαι ο ίδιος και θα βοηθήσω την ομάδα. Δεν ξέρω όμως τι θα συμβεί», είπε ο Αργεντινός φορ.

Μαρίνος ΟυζουνίδηςΜανόλο ΧιμένεθΟλυμπιακόςΕζεκιέλ ΠόνσεΑΕΚ