Αθλητισμός|11.11.2022 22:30

Formula 1: Ιστορική pole position για Κέβιν Μάγκνουσεν και Haas στη Βραζιλία!

Newsroom

Η μεγαλύτερη έκπληξη της σεζόν καταγράφηκε στην πίστα της Βραζιλίας για το πρωτάθλημα της Formula 1 καθώς ο Κέβιν Μάγκνουσεν πήρε την pole position! Ο Δανός οδηγός της Haas έκανε τον ταχύτερο χρόνο στο Q3 μέχρι ουσιαστικά να διακοπεί η διαδικασία των κατατακτήριων λόγω ενός τρακαρίσματος του Τζορτζ Ράσελ αλλά και της έντονης βροχόπτωσης που ακολούθησε κι έκανε απαγορευτική κάθε προσπάθεια για καλύτερη επίδοση από εκείνη του Μάγκνουσεν. Ήταν ο τελευταίος που ολοκλήρωσε τον γύρο του σε στεγνό οδόστρωμα και με σλικ ελαστικά, πριν από την κόκκινη σημαία για τον Ράσελ και τη βροχή. Το τέλειο timing για να γραφτεί ιστορία.

Τα οχτώ τελευταία λεπτά πέρασαν δίχως δράση καθώς κανένα μονοθέσιο δεν βγήκε στην πίστα. Κάπως έτσι, ο Δανός πιλότος, ο οποίος τον περασμένο χειμώνα επανήλθε την ύστατη στιγμή στη Formula 1 λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και της απομάκρυνσης του Ρώσου Νικίτα Μαζέπιν απ' την αμερικανική Haas, πανηγύρισε την πρώτη pole position της καριέρας του έπειτα από 139 αγώνες! Και αυτό οδηγώντας τη Haas, την εταιρεία με τις χειρότερες επιδόδεις την περασμένη σεζόν.

Στο εφετινό πρωτάθλημα όμως η εικόνα της έχει αλλάξει ριζικά, κερδίσει βαθμούς, μπαίνει στη δεκάδα, έχει καλά πλασαρίσματα και πλέον της ανήκει και μία pole position, ενόψει του σαββατιάτικου (21.30, ΕΡΤ & Cosmote Sport 5) Sprint Race, πριν απ' τον κυριακάτικο αγώνα (20.00).

Από τη δεύτερη θέση θα εκκινήσει ο Μαξ Φερστάπεν, ενώ τη δεκάδα συμπληρώνουν οι: Ράσελ, Νόρις, Σάινθ, Οκόν, Αλόνσο, Χάμιλτον, Πέρες, Λεκλέρκ σε μια αν μη τι άλλο ανατρεπτική διαδικασία δοκιμών.

Μάγκνουσεν: «Απίστευτο»

Μετά τις κατατακτήριες ο Μάγκνουσεν δήλωσε: «Δεν έχω λόγια. Η ομάδα με έβγαλε στην πίστα την ιδανική στιγμή, ήμουν πρώτος στο pit lane. Έκανα έναν καλό γύρο και… είμαστε στην pole! Είναι απίστευτο! Θέλω να ευχαριστήσω τον Τζιν Χάας, τον Γκίνθερ Στάινερ και όλη την ομάδα που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία. Επέστρεψα φέτος μετά από ένα χρόνο απουσίας και έχει αποδειχθεί ένα συναρπαστικό ταξίδι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Τζορτζ ΡάσελFerrariFormula 1GP ΒραζιλίαςHaasΛιούις ΧάμιλτονΜαξ Φερστάπεν