Αθλητισμός|23.02.2019 00:15

Στέφανος Τσιτσιπάς: Μπήκε με τα... τσαρούχια στα ημιτελικά της Μασσαλίας

Κώστας Ασημακόπουλος

Ο Bέλγος Νταβίντ Γκοφέν θα βρεθεί στο δρόμο του Στέφανου Τσιτσιπά στα ημιτελικά του Open 13 που διεξάγεται στη Μασσαλία. Ο αγώνας έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 18.00 και θα βρεθούν αντίπαλοι για 5η φορά στο τουρ έχοντας από δύο νίκες στις προηγούμενες τέσσερις μονομαχίες τους.

Απόψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε 68 λεπτά νίκησε τον Σεργκέι Στακόφσκι με 6-4, 6-3 και μετά το open της Αυστραλίας προκρίθηκε και πάλι σε έναν ημιτελικό. Υπενθυμίζεται πως στον πρώτο του αγώνα στο τουρνουά ο Τσιτσιπάς είχε νικήσει τον Χούμπερτ Χούρκατς. Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας παραμένει στο κυνήγι του 2ου τίτλου του στο τουρ μετά το όπεν της Στοκχόλμης στη Σουηδία.

T

Ο Γκοφέν στον άλλο προημιτελικό νίκησε τον Τζιλ Σιμόν με 6-2, 6-4 σε 88 λεπτά. Ο Βέλγος  δεν αντιμετώπισε κανένα μπρέικ πόιντ στον αγώνα και κατάφερε να κάνει το αποφασιστικό μπρέικ στο 9ο γκέιμ και να προηγηθεί με 5-4.

Στον άλλο ημιτελικό στις 16.00 (23/2) ο Ούγκο Ούμπερτ που πήρε wild card από τους διοργανωτές, θα αντιμετωπίσει τον Μίκαελ Κουκούσκιν.  

Ο Τσιτσιπάς προστάτευσε το σερβίς του και δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να έχει μπρέικ πόιντ. Έκανε το πρώτο μπρέικ στο 10ο γκέιμ και χάρη σ' αυτό κατέκτησε το 1ο σετ με 6-4. Ακολούθησε νέο μπρέικ για τον Έλληνα τενίστα που προηγήθηκε με 3-0 στο 2ο σετ και πήρε προβάδισμα ασφαλείας που το διατήρησε μέχρι το τέλος.

ΣπορΣτέφανος ΤσιτσιπάςΤένιςΜασσαλία