Αθλητισμός|12.11.2022 22:15

Formula 1: Η επιστροφή της Mercedes - Σπουδαία νίκη Ράσελ στο Sprint Race της Βραζιλίας!

Newsroom

Η Mercedes ήταν, έπειτα από καιρό, πλήρως ανταγωνιστική και κυριάρχησε στο Sprint Race της Βραζιλίας για το πρωτάθλημα της Formula 1. Ο Τζορτζ Ράσελ έκανε καταπληκτικό αγώνα και τερμάτισε πρώτος στους 24 γύρους (ήτοι 100χλμ), ενώ σε συνδυασμό με την τρίτη θέση του έτερου πιλότου της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον, η γερμανική ομάδα έδειξε εντυπωσιακή βελτίωση. Παράλληλα, η ποινή πέντε θέσεων που θα επιβληθεί στον δεύτερο του Sprint Race, Κάρλος Σάινθ με τη Ferrari, θα φέρει για πρώτη φορά μετά από καιρό, τις δύο Mercedes στην πρώτη σειρά εκκίνησης στον κυριακάτικο αγώνα.

Αντιθέτως, το Sprint Race δεν πήγε καλά για τη Red Bull και τον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος μολονότι προσπέρασε γρήγορα τον poleman Κέβιν Μάγκνουσεν, στην πορεία η επιλογή της μέσης γόμας στα ελαστικά δεν του βγήκε (οι υπόλοιποι προτίμησαν μαλακή γόμα) με αποτέλεσμα να τον προσπεράσουν εύκολα ο Ράσελ, ο Σάινθ και ο Χάμιλτον.

Η βαθμολογούμενη οχτάδα του Sprint Race έχει ως εξής: Ράσελ (8 βαθμοί), Σάινθ (7), Χάμιλτον (6), Φερστάπεν (5), Πέρες (4), Λεκλέρκ (3), Νόρις (2), Μάγκνουσεν (1). Η σειρά που τερμάτισαν στον αγώνα θα είναι και η σειρά εκκίνησης με εξαίρεση τον Σάινθ που έχει ποινή πέντε θέσεων.

Η εκκίνηση του κυριακάτικου αγώνα στη Βραζιλία είναι προγραμματισμένη για τις 20.00 (ώρα Ελλάδας).

HaasΛιούις ΧάμιλτονMercedesΤζορτζ ΡάσελΣαρλ ΛεκλέρκFormula 1GP ΒραζιλίαςΚάρλος ΣάινθΜαξ ΦερστάπενFerrariRed Bull