Αθλητισμός|12.11.2022 23:40

Premier League: Φανταστική Άρσεναλ στο +5 απ' τη Σίτι - Η Νιούκαστλ «έκαψε» την Τσέλσι

Newsroom

Η φανταστική Άρσεναλ πέρασε νικηφόρα απ' την έδρα της Γουλβς με 2-0 και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την απρόσμενη ήττα της Μάντσεστερ Σίτι απ' την Μπρέντφορντ στο Έτιχαντ.

Η νεανική, ενθουσιώδης και εντυπωσιακή ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Μικέλ Αρτέτα κυριάρχησε στο Μολινό χάρη σε δύο γκολ του 23χρονου ταλαντούχου Νορβηγού Μάρτιν Όντεργκάαρντ, ο οποίος βρήκε στο Έμιρεϊτς τη θέση και την αναγνώριση που του αξίζει στο ποδόσφαιρο. Οι Κανονιέρηδες που συμπλήρωσαν δύο μήνες δίχως ήττα στην Premier League (τελευταία φορά έχασαν απ' τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 4 Σεπτεμβρίου) παρέμειναν αήττητοι για όγδοη σερί αγωνιστική, ξέφυγαν πέντε βαθμούς απ' τη Σίτι και «βλέπουν» τίτλο για πρώτη φορά μετά το 2004.

Προηγουμένως, η εντυπωσιακή Νιούκαστλ «έκαψε» στο... καμίνι του Σεντ Τζέιμς Παρκ την Τσέλσι. Οι Καρακάξες επιβλήθηκαν 1-0 και μπορούν να λένε και να ονειρεύονται ότι διεκδικούν τίτλο καθώς μείωσαν τη διαφορά στους δύο βαθμούς απ' τη Σίτι, ενώ απέχουν επτά απ' την Άρσεναλ. Οι παίκτες του Έντι Χάου, κορυφαίου προπονητή στην Premiership για τον Οκτώβριο, είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς και έφτασαν στην επικράτηση με το γκολ του Τζος Γουίλοκ στο 67'. Αντιθέτως, οι Μπλε διανύουν μια κακή περίοδο έχοντας πέσει στην όγδοη θέση της βαθμολογίας.

ΑρσεναλPremier LeagueΓουλβςΝιούκαστλΤσέλσι