Αθλητισμός|13.11.2022 11:35

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Μεγάλος νικητής ο Χαράλαμπος Πιτσώλης - Απίθανη ανατροπή στα τελευταία 2χλμ!

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
(EUROKINISSI)
(EUROKINISSI)
(EUROKINISSI)
(EUROKINISSI)
(EUROKINISSI)
(EUROKINISSI)
(EUROKINISSI)
(EUROKINISSI)
(EUROKINISSI)
(EUROKINISSI)
(EUROKINISSI)

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης αναδείχθηκε μεγάλος νικητής στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας. Με απίθανη ανατροπή προς το φινάλε της διαδρομής, ο αθλητής του Ιλισσού προσπέρασε τον σπουδαίο δρομέα του Παναθηναϊκού και περυσινό νικητή της κλασικής διαδρομής Κώστα Γκελαούζο τερματίζοντας σε χρόνο 2:23:43.

Ο Πιτσώλης έκανε τρομερό αγώνα και μολονότι ο Γκελαούζος έδειχνε να ελέγχει την κούρσα και να πλησιάζει στο back to back. Στο 41ο χλμ έφτασε και προσπέρασε τον Γκελαούζο που ήταν φανερά καταβεβλημένος και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Πιτσώλη, ο οποίος μπήκε πρώτος στο Παναθηναϊκό Στάδιο εν μέσω αποθέωσης περνώντας πρώτος τη γραμμή τερματισμού.

Ο Γκελαούζος τερμάτισε δεύτερος με χρόνο 2:24:45, ενώ στην τρίτη θέση ήταν ο Κώστας Σταμούλης με 2:25:37.

Πιτσώλης: «Απίστευτη νίκη»

«Είναι μια απίστευτη νίκη. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω! Δεν μπορώ να κρύψω την χαρά μου, η τακτική μου πήγε όπως ήθελα. Είναι μία μεγάλη νίκη. Είναι μεγάλος αθλητής ο Κώστας, ήταν απίστευτο ότι τον είδα μπροστά μου. Το αφιερώνω στην γυναίκα μου, που θα μου δώσει το καλύτερο μετάλλιο σε λίγους μήνες» δήλωσε ο μεγάλος νικητής του Μαραθωνίου.

Μετά τον τερματισμό του ο Πιτσώλης σε μια καταπληκτική στιγμή, περίμενε τον Γκελαούζο στον τερματισμό χειροκροτώντας την προσπάθειά του.

ειδήσεις τώρακλασικός μαραθώνιοςμαραθώνιοςΑυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας