Αθλητισμός|13.11.2022 12:58

Φινάλε α' γύρου στη Super League: Ντέρμπι αποδείξεων μεταξύ Ολυμπιακού - ΑΕΚ στο Γ. Καραϊσκάκης

Newsroom

Η αντίστροφη μέτρηση για το Μουντιάλ του Κατάρ έχει αρχίσει και τα εθνικά πρωταθλήματα ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις προκειμένου να ακολουθήσει η διακοπή των 40 ημερών μέχρι τον τελικό της 18ης Δεκεμβρίου. Η ελληνική Super League κλείνει τον πρώτο κύκλο της με την τελευταία (13η) αγωνιστική του α' γύρου και το μενού περιλαμβάνει ένα μεγάλο ντέρμπι καθώς ο Ολυμπιακός υποδέχεται (19.30, Cosmote Sport1) την ΑΕΚ στο Γ. Καραϊσκάκης.

Το πρόγραμμα της Κυριακής

  • 16.00 ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης / Novasports Prime
  • 18.00 Λαμία - Παναιτωλικός / COSMOTE SPORT 2 HD
  • 19.30 Ολυμπιακός - ΑΕΚ / COSMOTE SPORT 1 HD
  • 21.30 Παναθηναϊκός - Ατρόμητος / COSMOTE SPORT 3 HD
  • 21.30 ΠΑΟΚ - Βόλος / Novasports Prime

Ντέρμπι αποδείξεων

Αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον ντέρμπι καθώς ο μεν Ολυμπιακός βρίσκεται σε ανοδική πορεία και θέλει να δείξει ότι μπορεί να επιστρέψει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, η δε ΑΕΚ θέλει να κάνει μια ηχηρή δήλωση στην έδρα ενός μεγάλου αντιπάλου της για να πιστοποιήσει ότι βρίσκεται σε τροχιά τίτλου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Μίτσελ άφησε ξανά εκτός αποστολής τον Μαρσέλο μολονότι ο ίδιος δηλώνει έτοιμος, καθώς και τους Βρσάλικο, Μπα, Σισέ, Ουί Τζο, Αμπουμπακάρ Καμαρά και Κούντε. «Μέσα» είναι ο Γκάρι Ροντρίγκες.

Πιθανή ενδεκάδα Ολυμπιακού: Πασχαλάκης, Ντόι, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Άβιλα, Εμβιλά, Χουάνγκ, Χάμες, Μπιέλ, Μασούρας και Ελ Αραμπί.

Απ' την άλλη πλευρά, ο Ματίας Αλμέιδα έχει αρκετά προβλήματα, αφού ο Νταμιάν Σιμάνσκι έμεινε εκτός. Το ίδιο ισχύει και για τον Στίβεν Τσούμπερ, αλλά το θετικό είναι πως υπολογίζονται οι Ντομαγκόι Βίντα, Αρόλντ Μουκουντί και Τομ Βαν Βέερτ.

Πιθανή ενδεκάδα ΑΕΚ: Αθανασιάδη, Βίντα, Μουκουντί, Ρότα, Μοχαμαντί, Γιόνσον, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ, Αραούχο και Λιβάι.

Τα υπόλοιπα ματς

Λίγο νωρίτερα, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στη Λεωφόρο τον Ατρόμητο, σε ένα παιχνίδι που θα αρχίσει τελικά στις 17.15 (Cosmote Sport 3). Οι Πράσινοι είναι ήδη πρωταθλητές χειμώνα, αλλά θέλουν να κλείσουν το πρώτο κομμάτι της σεζόν με ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα και, παράλληλα, να αυξήσουν ενδεχομένως την διαφορά από τους διώκτες τους, αφού στο πρόγραμμα υπάρχει και το ντέρμπι. O Ιβάν Γιοβάνοβιτς καταστρώνει τα πλάνα του με τα... κλασικά προβλήματα (εκτός οι Παλάσιος, Αϊτόρ και Τρουιγιέ) και η ενδεκάδα θα αποτελείται από τους Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Κώτσιρα, Ρούμπεν, Τσέριν, Κουρμπέλη, Μπερνάρ, Βέρμπιτς και Σπόραρ.

Μεγάλο ματς αναμένεται και στην Τούμπα δεδομένης της εξαιρετικής κατάστασης του Βόλου. Με... φόρα από την «τριάρα» επί του Ιωνικού, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Βόλο (21:30, Novasports Prime) και γνωρίζει ότι με νίκη θα τον περάσει στη βαθμολογία. O Ραζβάν Λουτσέσκου υπολογίζει ξανά στους Βιεϊρίνια, Κούρτιτς και Κουλιεράκη, ενώ «σίγουροι» για την ενδεκάδα θεωρούνται οι Κοτάρσκι, Ίνγκασον, Σοάρες, Σάστρε, Σβαμπ, Αουγκούστο, Κωνσταντέλιας, Α.Ζίβκοβιτς και Ολιβέιρα.

Τέλος, το πρόγραμμα «ανοίγει» με το ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης (16:00, Novasports Prime), που επίσης έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία για τις δύο ομάδες, ενώ, στις 18:00 (Cosmote Sport 2) η Λαμία φιλοξενεί τον Παναιτωλικό.

SuperLeagueΠαναθηναϊκόςΠΑΟΚΑΕΚΟλυμπιακόςΑρης