Αθλητισμός|02.11.2018 23:47

Η στιγμή της αποθέωσης: Ο Πετρούνιας με το χρυσό

Newsroom

Πριν από λίγη ώρα, ο Έλληνας γυμναστής των κρίκων, Λευτέρης Πετρούνιας, κέρδισε ένα ακόμη χρυσό σε διεθνή διοργάνωση, το 9ο συνολικά στην καριέρα του σε μεγάλες διοργανώσεις τα τελευταία τρία χρόνια. Πλέον συμπεριλαμβάνεται στους τρεις κορυφαίους γυµναστές κρίκων παγκοσµίως από το 1903!

Ούτε ο τραυματισμός ήταν αρκετός για να τον «λυγίσει» και κατέκτησε για τρίτη φορά στην καριέρα του το χρυσό στους κρίκους, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα. Μεγάλη εκτέλεση, τέλεια προσγείωση ήταν τα χαρακτηριστικά του προγράμματός του που του χάρισαν ένα ακόμη χρυσό. Το στάδιο «Aspire Dome» ήταν από τα αγαπηµένα του Πετρούνια, καθώς εκεί είχε κατακτήσει το πρώτο σηµαντικό µετάλλιο της καριέρας του σε διεθνές επίπεδο, το χάλκινο στο Παγκόσµιο Κύπελλο του 2009, όντας 19 ετών. 

Ο ίδιος ανέβηκε ιδιαίτερα συγκινημένος στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου για την απονομή, ενώ πλήθος κόσμου, μαζί και η σύντροφός του Βασιλική Μιλλούση, κρατώντας ελληνικές σημαίες, τον χειροκροτούσαν ενθουσιασμένοι, όσο εκείνος σιγοτραγουδούσε τον Εθνικό Ύμνο.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημαχρυσό μετάλλιοΛευτέρης Πετρούνιας