Αθλητισμός|13.11.2022 23:30

Άνετος και ωραίος ο ΠΑΟΚ «κέρασε»... τριάρα τον Βόλο στην Τούμπα

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε του Βόλου στην Τούμπα και επικράτησε με 3-0 στο φινάλε του α' γύρου της Super League. Ο Δικέφαλος ήταν ανώτερος απ' το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό και πανηγύρισε την τρίτη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα, δίχως μάλιστα να δεχτεί γκολ σε 270', μετά το 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα και το 0-3 επί του Ιωνικού.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι φανερό ότι άρχισε να βρίσκει ρυθμό, πατήματα και αποτελεσματικότητα τις τελευταίες εβδομάδες κάτι που βγαίνει στο γήπεδο. Το αρνητικό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι σε μια περίοδο που ανεβαίνει το πρωτάθλημα θα διακοπεί λόγω Μουντιάλ. Πάντως βελτίωσε σημαντικά τη βαθμολογική του θέση καθώς ανέβηκε τρίτος, προσπερνώντας τον Βόλο και πιάνοντας στους 25 βαθμούς τον Ολυμπιακό, τον οποίο έχει κερδίσει και στο Καραϊσκάκη, ενώ μείωσε στους τέσσερις απ' τη δεύτερη ΑΕΚ.

O ΠΑΟΚ έδειξε απ' το νωρίς στο ματς τις... άγριες διαθέσεις καθώς προτού συμπληρωθεί το δεκάλεπτο σκόραρε. Στο 8' ο Φιλίπε Σοάρες έκλεψε τη μπάλα από τον Μπαριέντος, μπήκε στην περιοχή, σούταρε κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά με παρέμβαση του VAR ο διαιτητής είδε τη φάση στο video και ακύρωσε το γκολ για επιθετικό φάουλ στον Μπαριέντος. Στο 13' ο Βόλος απάντησε με σουτ του Ματίγια αλλά ο Κοτάρσκι ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε.

Τελικά ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ στο 29' έπειτα από πέναλτι που κέρδισε ο Αουγκούστο από θαυμάσια πάσα του Κωνσταντέλια. Ο Ολιβέιρα ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν εύστοχος για το 1-0. Στο 30', προτού καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στην Τούμπα, ο Ζίβκοβιτς σκόραρε με ένα φανταστικό γυριστό γράφοντας το 2-0.

Στο 44' ο Βόλος είχε την ευκαιρία για να επιστρέψει στο ματς μετά από πέναλτι που κέρδισε αλλά ο Μπαριέντος ήταν άστοχος στέλνοντας την μπάλα πάνω απ' το τέρμα του Κοτάρσκι. Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας μια καλή φάση στο 49' με τον Αουγκούστο που ανάγκασε τον Κότνικ σε εντυπωσιακή επέμβαση αλλά και στο 51' με τον Ζίβκοβιτς να τραντάζει το δοκάρι.

Στο 60' ο διαιτητής Γκάμαρης έχασε το πάτημα του Ματίγια στον Κωνσταντέλια αλλά ειδοποιήθηκε απ' το VAR. Είδε τη φάση, καταλόγισε πέναλτι και ο Αουγκούστο ήταν εύστοχος στο 63' για το τελικό 3-0 σε μια κυριαρχική βραδιά για τον ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Φιλίπε Σοάρες (73' Σβαμπ), Αουγκούστο (83' Ντάντας), Αντρ. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (84' Κουαλιάτα), Ελ Καντουρί (73' Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (73' Μπράντον Τόμας).

Βόλος: Κότνικ, Άλχο, Πίρινεν, Εσκοβάλ, Λούνα (87' Λυμπεράκης), Μεταξάς, Μπαριέντος (66' Μπατόκιο), Ματίγια, Π. Φερνάντες (66' Νοκέρ), Ντέλετιτς (78' Β. Φερνάντες), Οζέγκοβιτς (66' Οζέγκοβιτς).

ΠΑΟΚSuperLeagueειδήσεις τώραΒόλος ΝΠΣ