Αθλητισμός|14.11.2022 20:36

Super League: Πρώτη νίκη μετά από 43 μέρες για τον Αστέρα Τρίπολης που λύγισε τον Ιωνικό

Newsroom

Πέρασαν 43 ημέρες και έξι αγώνες για να πανηγυρίσει μια νίκη ο Αστέρας Τρίπολης. Τα είχε καταφέρει ξανά στις 2 Οκτωβρίου απέναντι στον ΟΦΗ και χαμογέλασε ξανά αυτή τη φορά με αντίπαλο τον Ιωνικό στο Θ. Κολοκοτρώνης. Οι Αρκάδες επικράτησαν 1-0 για τη 13η αγωνιστική και νίκησαν έπειτα από 3 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό με φάσεις και στις δυο πλευρές του γηπέδου. Ο Αστέρας ήταν όμως η ομάδα που ευτύχησε να ανοίξει το σκορ νωρίς στο παιχνίδι. Στο 18' από χαμηλό γύρισμα του Λέο Τιλίκα, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και παρά την προσπάθεια του Μύγα, κατέληξε στον Σίτο ο οποίος έγραψε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας συνέχισε να πιέζει για να βρει ένα δεύτερο γκολ και να «καθαρίσει» τη νίκη, όμως το τέρμα που σημείωσε στο 58’ ο Μπενίτο απ’ την μπαλιά του Λέο Τιλίκα, ακυρώθηκε με τη χρήση του VAR ως οριακό οφσάιντ του φορ της αρκαδικής ομάδας. Στο 69’ ο Ιωνικός έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όταν από εξαιρετική ατομική ενέργεια και ασίστ του Σεμπά, ο Μάντζης από πλάγια θέση πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια του Παπαδόπουλου. Η ομάδα της Νίκαιας συνέχισε να είναι απειλητική και στο 73’ ο Μύγας βρέθηκε μέσα στην περιοχή και σούταρε με το αριστερό, όμως ο Παπαδόπουλος τρομερή επέμβαση, διατηρώντας το «μηδέν» στην εστία του.

Στο 80’ ο Χουτεσιώτης έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά στο εξ επαφής πλασέ του Λέο Τιλίκα, κρατώντας τον Ιωνικό «ζωντανό» στο παιχνίδι, ενώ στο 86’ το δυνατό σουτ του Φαντιγκά κόντραρε πάνω στα σώματα και κατέληξε στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου στην τελευταία καλή φάση του αγώνα.

Αστέρας Τρίπολης: Ν. Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Ζουκάνοβιτς, Καστάνιο, Τασουλής, Ιγκλέσιας (78’ Ντομίνγκεθ), Μουνάφο, Κρεσπί (85’ Άλβαρεζ), Σίτο (85’ Μπερτόλιο), Λέο Τιλίκα, Μπενίτο (70’ Μπαράλες).

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Σόουζα, Ρομαό, Σάκιτς (77’ λ.τρ. Ελευθεριάδης), Τσίμπσαχ, Φαντιγκά, Λοβέρα, Σεμπά, Άοσμαν (81’ Ν. Ιωαννίδης), Μάντζης.

Ιωνικός ΝικαίαςΑστέρας Τρίποληςειδήσεις τώραSuperLeague