Αθλητισμός|14.11.2022 21:55

Super League: Μεγάλη νίκη-ανάσα για τον ΟΦΗ που λύγισε τον Λεβαδειακό με ανατροπή στο Γεντί Κουλέ

Newsroom

Μια σπουδαία νίκη με ανατροπή πανηγύρισε ο ΟΦΗ επί του Λεβαδειακού στο φινάλε του α' γύρου της Super League. Οι Κρητικοί μολονότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, επικράτησαν 2-1 στο ντέρμπι της ουράς και ξεκόλλησαν απ' τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Ήταν η πρώτη εφετινή εντός έδρας νίκη του ΟΦΗ. Αντιθέτως, ο Λεβαδειακός αν και ήταν σαφώς ανώτερος στο α' ημίχρονο, στο β' 45λεπτο λύγισε και παρέμεινε στην τελευταία θέση μαζί με τον Ιωνικό. 

Κι όμως η βραδιά άρχισε ανάποδα για τον Ντουρμισάι, ο οποίος προτού συμπληρωθεί το 1ο λεπτό σκόραρε εις βάρος της ομάδας του. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, ο Ντουρμισάι προσπάθησε να απομακρύνει με το κεφάλι του στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και πέρασε τη γραμμή του τέρματος.

Ο ΟΦΗ έδειξε να επηρεάζεται από τον αιφνιδιασμό του Λεβαδειακού, που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου δεν απειλήθηκε καθόλου. Μάλιστα, η ομάδα της Βοιωτίας έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Γιαννιώτα στο 48' για να κλειδώσει το τριπόντο.

Κι αφού η κρητική ομάδα γλίτωσε απ' το απόλυτο σοκ, σταδιακά άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή της. Η είσοδος των Ντζου, Νέιρα, Ντιουσέ και Μπιφούμα άλλαξε πλήρως την εικόνα του ματς. Ο ΟΦΗ έγινε πιο γρήγορος και πιο απειλητικός φτάνοντας στην ισοφάριση (1-1) στο 74'. Ο Ντιουσέ πάσαρε για τον Θοράρινσον, ο οποίος σέντραρε για τον Νέιρα (είχε μπει στο ματς ένα λεπτό πριν) που σκόραρε με κεφαλιά.

Στο 82' ήρθε η ολική ανατροπή για τον ΟΦΗ έπειτα από εξαιρετική συνεργασία. Ο Νέιρα συνεργάστηκε ωραία με τον Μπιφούμα, ο οποίος έδωσε ασίστ «πάρε βάλε» στον Ντουρμισάι που έγραψε το 2-1. Το «Γεντί Κουλέ» πήρε «φωτιά» ενώ λίγο αργότερα ο σκόρερ λύγισε καθώς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του απ' την ένταση.

ΟΦΗ: Μανδάς, Λάρσον, Βούρος, Διαμαντής, Θοράρινσον, Περέα, Μεγιάδο (73' Ντιουσέ), Μπουζούκης (62' Ντζου), Ντίκο (74' Μπιφουμά), Μπαλογιάννης (74' Νέιρα), Ντουρμισάι

Λεβαδειακός: Μάρκοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Χάμοντ, Μπαχανάκ, Βρακάς, Σκβάρκα (89' Σακό), Βήχος, Γιαννιώτας (86' Τσιριγώτης), Νίκας, Δούμτσιος (79' Πετρέ)

ΛεβαδειακόςSuperLeagueειδήσεις τώραΟΦΗ