Αθλητισμός|15.11.2022 00:00

ATP Finals: Απροσπέλαστο εμπόδιο για τον Τσιτσιπά ο σπουδαίος Τζόκοβιτς - Ήττα στο Τορίνο για τον Έλληνα και «τελικός» με Μεντβέντεφ

Newsroom

Ο 35χρονος Νόβακ Τζόκοβιτς έχει πάρει για τα καλά τον αέρα του Στέφανου Τσιτσιπά, τον οποίο νίκησε στην πρεμιέρα του ATP Finals που γίνεται στο Τορίνο. Ο σπουδαιός Σέρβος τενίστας (νο.7) επικράτησε 2-0 σετ (6-4, 7-6) και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση ενός τουρνουά όπου συμμετείχουν οι οχτώ καλύτεροι της τρέχουσας σεζόν. Η μάχη των δύο ήταν ισορροπημένη και κρίθηκε στις λεπτομέρειες, εκεί όμως όπου η εμπειρία, η ποιότητα και η κλάση του Τζόκοβιτς έκαναν τη διαφορά.

Ο Νόλε πανηγύρισε την όγδοη σερί νίκη του απέναντι στον Τσιτσιπά, τον οποίο μάλιστα είχε κερδίσει τόσο στην Αστάνα τον Οκτώβριο, όσο και στο Παρίσι στον τελικό του Masters τον Νοέμβριο έχοντας συνολικό σκορ 10-2. Ο Στέφανος τον κέρδισε για τελευταία φορά το 2019!

Στο άλλο ματς του ομίλου ο Ρούμπλεφ νίκησε τον Μεντβέντεφ με 2-1 σετ. Πλέον ο Τσιτσιπάς παίζει τα... ρέστα του με αντίπαλο τον Μεντβέντεφ (επίσης καίγεται για νίκη) την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου προκειμένου να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης. Πάντως έχασε κάθε ελπίδα για να ανέβει στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης. 

Το πρώτο σετ εξελίχθηκε σε εύκολη υπόθεση για τον Τζόκοβιτς, ο οποίος με το ξεκίνημα πέτυχε ένα μπρέικ, το οποίο του ήταν αρκετό για να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου σετ. Ο Σέρβος κυριάρχησε στο σερβίς του, το οποίο δεν μπόρεσε να απειλήσει ο Τσιτσιπάς, με αποτέλεσμα να επικρατήσει με 6-4 έπειτα από 38 λεπτά.

Πολύ πιο ισορροπημένο ήταν το δεύτερο σετ με τους δυο τενίστες να κρατούν το σερβίς του με σχετική ευκολία. Το μοναδικό μπρέικ πόιντ ήταν έργο του Τσιτσιπά στο τρίτο γκέιμ, αλλά ο Τζόκοβιτς βρήκε λύση και το έσωσε. Εν τέλει το δεύτερο σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ, όπου ο Τζόκοβιτς κυριάρχησε καθώς με πέντε σερί κερδισμένους πόντους, μετέτρεψε το 0-1 σε 5-1. Ο Τσιτσιπάς απάντησε με ένα δικό του σερί για το 5-4 αλλά ο Νόλε τελείωσε το σετ και το ματς στο 7-4.

Νόβακ ΤζόκοβιτςΤένιςATP FinalsΣτέφανος Τσιτσιπάς