Αθλητισμός|15.11.2022 17:25

Μουντιάλ 2022: «Βραζιλία, Γαλλία και Αγγλία τα φαβορί« λέει ο Λιονέλ Μέσι

Newsroom

Η Βραζιλία, η Γαλλία και η Αγγλία είναι σύμφωνα με τον Λιονέλ Μέσι οι μεγαλύτερες απειλές για την Αργεντινή στον δρόμο για την κατάκτηση του Μουντιάλ. Δεν συμπεριέλαβε σ' αυτές πάντως τη Γερμανία, η οποία του στέρησε τον τίτλο το 2014 στη Βραζιλία. Ο 35χρονος σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν θα προσπαθήσει για τελευταία φορά στην καριέρα του να σηκώσει έναν τίτλο που αναζητεί η χώρα του απ' το 1986 και το έπος του Ντιέγκο Μαραντόνα.

«Κάθε φορά που μιλάμε για υποψήφιες ομάδες για τον τίτλο, μιλάμε πάντα για τις ίδιες», είπε ο Μέσι μιλώντας στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας της Νότιας Αμερικής, Conmebol. «Αν όμως πρέπει να βάλω μερικές πάνω από άλλες ομάδες, νομίζω ότι η Βραζιλία, η Γαλλία και η Αγγλία είναι λίγο πιο πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες. Ωστόσο το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι τόσο δύσκολο και τόσο περίπλοκο που όλα μπορούν να συμβούν», πρόσθεσε.

Το 2014 ο Μέσι οδήγησε την Αργεντινή μέχρι τον τελικό, όπου γνώρισε την ήττα απ' τη Γερμανία. Τα τελευταία χρόνια η Αλμπισελέστε παρουσιάζει ανοδική πορεία όπως φανερώνουν οι 35 σερί αγώνες δίχως ήττα (έχασε για τελευταία φορά τον Ιούλιο του 2019 απ' τη Βραζιλία) και η κατάκτηση του Copa America στο Μαρακανά!

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι. Έχουμε μια πολύ ωραία ομάδα, αλλά σκεφτόμαστε να πάμε σιγά σιγά. Ελπίζουμε να ξεκινήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο με τον καλύτερο τρόπο για να αντιμετωπίσουμε όλα όσα έρχονται μετά. Όσο περισσότερο παίζεις και όσο περισσότερο χρόνο περνάς στο γήπεδο, τόσο περισσότερο γνωρίζεις ο ένας τον άλλον», συμπλήρωσε.

Ο εναρκτήριος αγώνας της Αργεντινής για τον 3ο όμιλο είναι εναντίον της Σαουδικής Αραβίας στις 22 Νοεμβρίου προτού αντιμετωπίσει το Μεξικό (26/11) και την Πολωνία (30/11) σε ένα γκρουπ, όπου είναι το ξεκάθαρο φαβορί.

ΚατάρΠαγκόσμιο Κύπελλο 2022Εθνική ΑργεντινήςΠαγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρουΠαγκόσμιο κύπελλοΛιονέλ ΜέσιΜουντιάλΜουντιάλ 2022