Αθλητισμός|17.11.2022 00:54

ATP Finals: Μεγάλη νίκη Τσιτσιπά επί του Μεντβέντεφ στο Τορίνο και «τελικός» πρόκρισης με Ρούμπλεφ

Newsroom

Σε ένα ματς... δίχως αύριο καθώς ο χαμένος θα αποκλειόταν πρόωρα απ' το ATP Finals, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη επί του άσπονδου αντιπάλου του, Ντανίλ Μεντβέντεφ. Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν εξαιρετικός και πάρα το πολύ καλό παιχνίδι του Ρώσου, επικράτησε 2-1 σετ (6-3, 6-7, 7-6) έπειτα από μάχη 2 ωρών και 21 λεπτών και πλέον πάει σε «τελικό» με τον Αντρέι Ρούμπλεφ για μια θέση στα ημιτελικά του τουρνουά που γίνεται στο Τορίνο.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει προκριθεί ήδη απ' τον όμιλό τους και ο Τσιτσιπάς με τον Ρούμπλεφ, έχοντας νικήσει αμφότεροι τον Μεντβέντεφ (κι έχοντας ηττηθεί απ' τον Νόλε) θα παίξουν στο τελικό ματς που θα κρίνει την πρόκριση στην τετράδα.

Το πρώτο σετ ήταν υπόθεση του Τσιτσιπά, ο οποίος με όπλο το τρομερό σερβίς του κυριάρχησε. Έκανε ένα γρήγορο μπρέικ για το 2-0, έφτασε στο 3-0 και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε ποτέ απ' τον Μεντβέντεφ (δεν έφτασε ούτε σε ένα μπρέικ πόιντ) διατηρώντας μέχρι τέλος το... χέρι του για το τελικό 6-3 μετά από μόλις 33 λεπτά.

Αντιθέτως, το δεύτερο σετ εξελίχθηκε σε μαραθώνιο. Οι δυο παίκτες διατήρησαν μέχρι τέλους το σερβίς τους φτάνοντας στο 6-6. Το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, εκεί όπου έγινε μια τρομερή μάχη. Ο Μεντβέντεφ προηγήθηκε με 4-1 παίρνοντας προβάδισμα, αλλά ο Τσιτσιπάς επέστρεψε με τέσσερις σερί κερδισμένους πόντους για το 4-5! Έκτοτε πήγαν πόντο-πόντο. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε τρία match point αλλά ο Ρώσος απάντησε άμεσα σώζοντας το σετ και το ματς. Και εν τέλει ισοφάρισε σε 1-1 καθώς επικράτησε με 13-11. Το σετ διήρκησε μία ώρα ενώ υπήρξε πόντος στον οποίο οι δυο τους αντάλλαξαν 27 χτυπήματα!

Το τρίτο και τελευταίο σετ έφτασε με απόλυτη ισορροπία μέχρι και το 3-3, μέχρι που ο Μεντβέντεφ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Τσιτσιπά σπάζοντας το σερβίς του. Ο Ρώσος σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο έκανε το μπρέικ για το 4-3. Παρά την προσπάθεια του Τσιτσιπά για μπρέικ στο μπρέικ, ο Μεντβέντεφ έσβησε το break point του Στέφανου και έφτασε στο 5-3. Ο Τσιτσιπάς δεν τα παράτησε όμως, πήρε το σερβίς του (5-4) και αμέσως μετά, στην τελευταία ευκαιρία του για να μείνει στο ματς, πέτυχε το πολυπόθητο μπρέικ φέρνοντας και πάλι την απόλυτη ισορροπία με 5-5 και  λίγο μετά με 6-6.

Και πάλι το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, αλλά αυτή τη φορά ο Τσιτσιπάς ήταν κυριαρχικός και αλάνθαστος. Με τρομερά χτυπήματα, έβαλε δύσκολα στον Μεντβέντεφ και κυριάρχησε με ένα άκρως εντυπωσιακό 7-1.

Στέφανος ΤσιτσιπάςΝτανίλ Μεντβέντεφειδήσεις τώραΤένιςATP Finals