Αθλητισμός|19.11.2022 00:00

Πικρή ήττα από Ρούμπλεφ και χαμένη ευκαιρία για Τσιτσιπά - Αποκλείστηκε απ' το ATP Finals

Newsroom

Άλλη μια χαμένη ευκαιρία είχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μολονότι προηγήθηκε 1-0 σετ του Αντρέι Ρούμπλεφ, ηττήθηκε 2-1 σετ έπειτα από 1 ώρα και 45 λεπτά και αποκλείστηκε απ' το ATP Finals κλείνοντας άδοξα τη σεζόν.

Ο Τσιτσιπάς χρειαζόταν τη νίκη για να προκριθεί στα ημιτελικά προκειμένου να διεκδικήσει και πάλι τον τίτλο που είχε σηκώσει το 2019 στο Λονδίνο. Ωστόσο, υπέπεσε σε σωρεία λαθών και γνώρισε μια πικρή ήττα που τον έθεσε νοκ άουτ απ' το τουρνουά που διεξάγεται στο Τορίνο αλλά και απ' τη διεκδίκηση του νούμερο 2 στον κόσμο για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Κι όμως το ξεκίνημα του Τσιτσιπά στο ματς ήταν τέλειο. Ο Έλληνας πρωταθλητής κυριάρχησε στο πρώτο σετ επικρατώντας 6-3 με σημείο-κλειδί το μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ, όπου ο Ρούμπλεφ βρέθηκε στο 40-0 αλλά ο Τσιτσιπάς επέστρεψε και πήρε το γκέιμ.

Παρά τον εκνευρισμό που έβγαλε στο κορτ ο Ρούμπλεφ, στο δεύτερο σετ η εικόνα άλλαξε και η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει προς την πλευρά του Ρώσου που έκανε το μπρέικ στο όγδοο γκέιμ για το 5-3, προτού τελειώσει το σετ στο 6-3. Πλέον ο Τσιτσιπάς έχασε την ψυχραιμία του, έβγαλε εκνευρισμό, κάτι που φάνηκε στο τελευταίο σετ, όπου ο Ρούμπλεφ επικράτησε άνετα.

Tι πέτυχε ο Τσιτσιπάς το 2022

Με αυτή τη νίκη ο Ρούμπλεφ έκλεισε θέση για τα ημιτελικά όπου θα παίξει με τον Κάσπερ Ρουντ με φόντο τον τελικό στο τελευταίο μεγάλο τουρνουά της σεζόν. Απ' την άλλη πλευρά, ο Τσιτσιπάς έκλεισε με πίκρα την πορεία του στη διάρκεια του 2022. Βρίσκεται στο νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης, σήκωσε δύο τίτλους σε Μαγιόρκα και Μόντε Κάρλο αλλά έχασε σε άλλους πέντε τελικούς (Ρότερνταμ, Ρώμη, Σινσινάτι, Αστάνα, Στοκχόλμη) και απέτυχε στα Γκραν Σλαμ με εξαίρεση το Australian Open, όπου έφτασε στον ημιτελικό. Αποκλείστηκε στους 16 του Roland Garros, στους 32 του Wimbledon και στους 128 του US Open.

Στέφανος ΤσιτσιπάςΑντρέι ΡούμπλεφΤένιςATP Finals