Αθλητισμός|20.11.2022 20:00

Μουντιάλ 2022: Ιδανική πρεμιέρα για Ισημερινό στο Κατάρ με πρωταγωνιστή τον Βαλένσια

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
AP Photos
AP Photos
AP Photos
AP Photos
AP Photos
AP Photos
AP Photos
AP Photos
AP Photos

Μόλις 30' λεπτά χρειάστηκε ο Ισημερινός για να κλειδώσει το τρίποντο στην πρεμιέρα του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ. Η Εθνική Κατάρ, όπως αναμενόταν, αποδείχθηκε αρκετά αδύναμη για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από μια... αξιοπρεπή ήττα. Ο Ισημερινός επικράτησε άνετα με 2-0 και έθεσε βάσεις πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα της Νότιας Αμερικής ήταν ο αρχηγός και ηγέτης της, Ένερ Βαλένσια. O 33χρονος επιθετικός της Φενέρμπαχτσε σκόραρε και τα δύο γκολ του Ισημερινού φτάνοντας τα 35 με την εθνική ομάδα.

Ο Ισημερινός έδειξε αρκετά σοβαρή και καλοστημένη ομάδα με ποιοτικές λύσεις, δυνατά και ψηλά κορμιά και ταχύτητα στο παιχνίδι του. Αντιθέτως, το Κατάρ περιορίστηκε σε ρόλο κομπάρσου, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο η κατοχή της μπάλας έφτασε μέχρι και το 80-20 υπέρ του Ισημερινού. Με παίκτες περιορισμένων δυνατοτήτων είχε απλώς μερικές επιθετικές εκλάμψεις. Πήρε θάρρος στο β' ημίχρονο αλλά δεν είχε ουσία...

1ος όμιλος - Βαθμολογία

  1. Ισημερινός 3
  2. Ολλανδία 0
  3. Σενεγάλη 0
  4. Κατάρ 0

Κατάρ - Ισημερινός 0-2

Απ' το πρώτο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης φάνηκε η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Ισημερινός δεν υποτίμησε τους Καταριανούς και πολύ γρήγορα έφτασε στην επίτευξη ενός γκολ που μπορεί να μην μέτρησε αλλά έδωσε το στίγμα για τη συνέχεια. Στο 3' ο Ένερ Βαλένσια άνοιξε το σκορ, όμως έπειτα από έλεγχο του VAR, που διήρκησε περίπου τρία λεπτά, το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Τελικά ο Ισημερινός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 16' και πάλι με τον Βαλένσια. Αυτή τη φορά ο αρχηγός του Ισημερινού ήταν εύστοχος απ' το σημείο του πέναλτι, το οποίο μάλιστα κέρδισε ο ίδιος.

Το Κατάρ δεν μπόρεσε να αντιδράσει, ο Ισημερινός συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο και στο 31' ξανά ο Βαλένθια με μια τρομερή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Το προβάδισμα των δύο γκολ πρόσφερε ασφάλεια στον Ισημερινό που στη συνέχεια του αγώνα και μέχρι το φινάλε, ουσιαστικά έκανε διαχείριση και έφτασε σε μια άνετη νίκη δίχως να νιώσει απειλή. Το Κατάρ βελτίωσε πάντως την εικόνα του μετά τα μισά του β' ημιχρόνου, δημιούργησε 1-2 απειλητικές καταστάσεις αλλά δεν κατόρθωσε ποτέ να επιστρέψει στο παιχνίδι.

Κατάρ: Αλσεέμπ, Μιγκέλ, Χασάν, Αχμέντ, Χισάμ, Κούκι, Χατέμ, Αλχάιντος (72' Mουντάρι), Μπουντιάφ, Αφίφ, Αλμοέζ Αλί (72' Βαάντ).

Ισημερινός: Γκαλίδες, Τόρες, Ινκάπιε, Εστουπινιάν, Πρεσιάδο, Ιμπάρα (68' Σαρμιέντο), Πλάτα, Μέντες, Καϊσέδο (90' Φράνκο), Εστράδα (90' Κ. Ροντρίγκες), Βαλένσια (77' Σιφουέντε).

Εθνική ΙσημερινούΜουντιάλΚατάρΜουντιάλ 2022Παγκόσμιο Κύπελλο 2022Παγκόσμιο κύπελλοΕθνική ΚατάρΠαγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου