Αθλητισμός|20.11.2022 21:45

Basket League: Επιβλητικό πέρασμα του Παναθηναϊκού απ' την Καρδίτσα με Παπαγιάννη - Με Ράιλι και κόσμο καθάρισε ο ΠΑΟΚ

Newsroom

Το «τριφύλλι» αναζητούσε άμεσα... οξυγόνο μετά τη «βαριά» ήττα από τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία και κόντρα στην Καρδίτσα έδειξε αντίδραση, βελτιωμένο πρόσωπο και παρουσίασε επιθετικό πλουραλισμό, πετυχαίνοντας την πιο παραγωγική επίδοση της σεζόν. Οι «πράσινοι» πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στα δύο κομβικά παιχνίδια που έχουν στο ΟΑΚΑ στη «διαβολοβδομάδα» κόντρα σε Βίρτους Μπολόνια (23/11, 21:00) και σε Βιλερμπάν (25/11, 21:00), όπου η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς αναζητά το απόλυτο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής και με ιστορική επίδοση ο Γιώργος Παπαγιάννης, που ολοκλήρωσε το ματς με 10/10 δίποντα και 20 πόντους, με τους Πάρις Λι (17 π.), Λευτέρη Μποχωρίδη (14 π.) και Γιώργο Καλαϊτζάκη (14 π.) να είναι επίσης διψήφιοι. Πρώτος σκόρερ από την πλευρά της Καρδίτσας ήταν ο Τζέιμς Μπέιτμον, που είχε 122 πόντους, με τον Τζιμ Μποχέιμ να προσθέτει άλλους 16. Στους 13 ο Γιάννης Αθηναίου.

ΠΑΟΚ - Προμηθέας 97-92

Με πρωταγωνιστή τον Τζέιλεν Ράιλι, ο οποίος σκόραρε με κάθε τρόπο, ο ΠΑΟΚ υπέταξε τον Προμηθέα με 97-92, κάνοντας το 3Χ3 στο «σπίτι» του και μπροστά σε τουλάχιστον 3.000 ενθουσιώδεις φίλους του.

Ο Αμερικανός γκαρντ τελείωσε το παιχνίδι με 21 πόντους και 5/11 τρίποντα, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Γιανίκ Φράνκε με 18 πόντους, 8 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και κανένα λάθος σε 24'. Διψήφιοι σε πόντους και οι Τζέιλεν Χαντς (14 και 9 ριμπάουντ), Νίκος Τσιακμάς (10) και Νέιτ Ρένφρο (10).

Ο ΠΑΟΚ με αυτή τη νίκη ανέβηκε στο 4-2, ενώ ο Προμηθέας, που χρωστάει δύο παιχνίδια, πήγε στο 2-2. Για τους Πατρινούς ο Άρνολντας Κουλμπόκα έβαλε 22 πόντους με 5/9 τρίποντα και ο Τζο Γιανγκ είχε 21 πόντους.

Απόλλων Πατρών - Λαύριο 71-54

Ο Απόλλων Πaτρών είχε ως σημείο αναφοράς την άμυνά του απέναντι στο Λαύριο και με τον Καράμπελα μπροστάρη και τους Γκρίφιν-Τέιλορ καθοριστικούς κατάφερε να πάρει τη δεύτερη νίκη του στην Basket League (71-54), κρατώντας την ομάδα της Λαυρεωτικής χωρίς νίκη με το πέρας 6 αγωνιστικών.

Το παιχνίδι με το Λαύριο ήταν κομβικό για τον Απόλλωνα, που ήθελε τη νίκη για να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα και να μην μπει σε περιπέτειες από νωρίς. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα πάτησε γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο, η άμυνά της ήταν το δυνατό στοιχείο των «μελανόλευκων», που εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους και έφτασαν στη νίκη. Οι Πατρινοί με το αποτέλεσμα αυτό ανέβηκαν στο 2-4, με το πέρας 6 αγωνιστικών, την ίδια στιγμή που το Λαύριο αγνοεί τη χαρά της νίκης στο πρωτάθλημα (ρεκόρ 0-6).

Ο Νικ Γκρίφιν με 16 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του Απόλλωνα, που είχε πολλούς παίκτες σε καλή βραδιά. Ο Ζώης Καράμπελας (13π, 5ρ, 8ασ) ήταν μαέστρος, ο Ράιαν Τέιλορ (12π, 8ρ) ήρθε από τον πάγκο και έκανε τη διαφορά, ενώ στο τέταρτο δεκάλεπτο και ο Έι Τζέι Ντέιβις (10π, 9ρ) έκανε τη διαφορά. Θετικός και ο Γιώργος Μπόγρης με 4 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Basket LeagueΠαναθηναϊκόςΛαύριοΑπόλλων ΠάτραςΚαρδίτσαΠΑΟΚ