Αθλητισμός|20.11.2022 23:15

Φιλική ήττα απ' την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη με γκολ στο φινάλε

Newsroom

Μετά την προ ημερών ισοπαλία (2-2) με τη Μάλτα, η Εθνική Ελλάδας γνώρισε την ήττα και σε φιλική αναμέτρηση με την Ουγγαρία. Η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ δεν είχε καλή εικόνα και ηττήθηκε 2-1 απ' τους Ούγγρους με γκολ στο φινάλε ενός αγώνα που μετέδωσε το ethnos.gr μέσω της υβριδικής τηλεόρασης του OPEN.

Πάντως, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Γαλανόλευκη θα παρουσιαστεί πολύ καλύτερη στα προκριματικά του Μαρτίου δεδομένου ότι τώρα δεν ήταν λίγοι οι σημαντικοί παίκτες που κόπηκαν απ' τις ομάδες τους διότι η παρούσα δεν αποτελεί επίσημη διακοπή για τις εθνικές ομάδες. Η Λίβερπουλ είπε «όχι» στη συμμετοχή του Τσιμίκα, η Μπενφίκα σε αυτή του Βλαχοδήμου, η Σέλτικ του Γιακουμάκη και η Στουτγκάρδη στου Μαυροπάνου μεταξύ άλλων.

Απ' την άλλη πλευρά, ο Πογιέτ είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο σε παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί αρκετά μέχρι στιγμής. Σημειωτέον ότι ο Παναγιώτης Ρέτσος ξεκίνησε βασικός για πρώτη φορά μετά από 4,5 χρόνια, ενώ χρόνο πήραν και οι Παπανικολάου, Κυριακόπουλος, Ιωαννίδης και Φούντας.

Η εικόνα του ματς

Οι Ούγγροι μπήκαν στο γήπεδο με μεγαλύτερη διάθεση και στο 15' έφτασαν στην επίτευξη του γκολ. Εκλεψαν την μπάλα και την άλλαξαν θαυμάσια έξω από την περιοχή της Ελλάδας. Τελικός αποδέκτης έγινε ο Ρόλαντ Σάλαϊ, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0. Παρά το γκολ που δέχθηκε, η ελληνική ομάδα δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου δεν είχε ούτε... μισή τελική προσπάθεια.

Η πρώτη καταγράφηκε στο 49', οπότε ο Μασούρας πέρασε έναν αντίπαλο του, δοκίμασε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία των Ούγγρων. Το παιχνίδι ισορρόπησε στη συνέχεια με την Ελλάδα πάντως να παραμένει μακριά απ' την περιοχή της Ουγγαρίας που απείλησε άλλη μια φορά στο 73' αλλά ο Πασχαλάκης ήταν σε ετοιμότητα.

Τελικά το γκολ της ισοφάρισης για την ελληνική ομάδα ήρθε στο 81'. Ο Μπακασέτας τσίμπησε την μπάλα εντός περιοχής και ανατράπηκε απ'  τον Άνταμ Σάλαϊ, ο διαιτητής έδωσε αμέσως το πέναλτι, το οποίο ο αρχηγός της Εθνικής μετέτρεψε σε γκολ για το 1-1.

Κι εκεί που όλα έδειχναν ισοπαλία, στο 93' οι Ούγγροι κέρδισαν φάουλ εκτός περιοχής το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Κάλμαρ. Ένας παίκτης που μπήκε στο γήπεδο ένα λεπτό πριν, με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, ξεγέλασε τον Πασχαλάκη και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Το παιχνίδι της Ουγγαρίας με την Ελλάδα ήταν το 108ο και τελευταίο του 35χρονου αρχηγού των Ούγγρων Μπάλας Τζούτζακ, ο οποίος αποσύρεται απ' την Εθνική έπειτα από 15 χρόνια.

Ουγγαρία: Ντίμπους (92' Σάπανος), Μπότκα (71' Λανγκ), Όρμπαν, Α. Σάλαϊ, Φιόλα, Νάγκι, Στάιλς, Κέρκεζ (53' Νάγκι), Τζούτζακ (53' Άνταμ), Ρ. Σάλαϊ (71' Νταρντάι), Σομποσλάι (92' Κάλμαρ).

Ελλάδα: Πασχαλάκης, Ρότα, Ρέτσος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης (69' Κυριακόπουλος), Κουρμπέλης (86' Παπανικολάου), Μπουχαλάκης (68' Χατζηγιοβάνης), Μπακασέτας, Μασούρας (86' Δουβίκας), Μάνταλος (68' Κυριακόπουλος), Ιωαννίδης (61' Φούντας).

Εθνική ομάδαεθνική ΕλλάδαςΕθνική Ουγγαρίας