Αθλητισμός|21.11.2022 10:49

Μουντιάλ 2022: Δεν άντεξαν την πίκρα οι Καταριανοί - Άδειασαν οι εξέδρες στο β' ημίχρονο!

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo

Βαρύ φαίνεται πως έπεσε το 2-0 του Ισημερινού στο Κατάρ απ' το ημίχρονο στην πρεμιέρα του Μουντιάλ 2022. Οι Καταριανοί φίλαθλοι μάλλον δεν άντεξαν την πίκρα και το αποκαρδιωτικό θέαμα της ομάδας τους και αποχώρησαν στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου!

Απ' την τηλεοπτική μετάδοση που πάντοτε... φιλτράρει εικόνες και καταστάσεις σε μεγάλες διοργανώσεις δεν υπήρξαν ξεκάθαρα πλάνα που να δείχνουν τη μαζική φυγή. Ωστόσο, την ώρα που παιζόταν ο αγώνας, στο βάθος μπορούσε να διακρίνει κανείς πολλά άδεια καθίσματα. Ο φωτογραφικός φακός των μεγαλών πρακτορείων όπως το Associated Press είναι αδιάψευστος μάρτυρας, όπως και τα σχόλια στα social media από πολλούς που βρίσκονταν στο στάδιο Al Bayat.

Το γήπεδο ήταν ασφυκτικά γεμάτο πριν από τη σέντρα, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης και καθόλη τη διάρκεια του α' ημιχρόνου, αλλά απ' το ξεκίνημα του β' 45λεπτου και μετά άρχισε να αδειάζει μαζικά, ιδίως σε σημεία όπου βρίσκονταν Καταριανοί φίλαθλοι. Όπως σχολίασαν χιουμοριστικά αρκετοί χρήστες στο twitter, «έφυγαν για να προλάβουν το... μετρό»!

To στάδιο των 60.000 που χώρεσε 67.000!

Επίσης, εντύπωση έκανε και το γεγονός ότι μολονότι η χωρητικότητα του σταδίου Al Bayat είχε επισήμως δηλωθεί στις 60.000, η FIFA ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης την παρουσία 67.372 θεατών στις εξέδρες!

Χάος επικράτησε πάντως και σε fan zone στην Ντόχα, όπου χιλιάδες άνθρωποι στοιβάχτηκαν για μια μπύρα και ένα σνακ. Σύμφωνα με τον Guardian, συγκεντρώθηκαν περίπου 80.000 οπαδοί, δηλαδή αριθμός διπλάσιος απ' όσους δύναται να φιλοξενήσει η Fan Zone!

ΚατάρΕθνική ΚατάρΠαγκόσμιο κύπελλοΠαγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρουΜουντιάλ 2022Παγκόσμιο Κύπελλο 2022Μουντιάλειδήσεις τώρα