Αθλητισμός|21.11.2022 15:51

Μουντιάλ 2022: Γονάτισαν οι Άγγλοι πριν από τη σέντρα, σιωπηλοί οι Ιρανοί στον εθνικό ύμνο τους για όσα συμβαίνουν στο Ιράν!

Newsroom

Μπορεί η FIFA να μπλόκαρε, λόγω απειλής κυρώσεων, το περιβραχιόνιο των αρχηγών με το μήνυμα υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αλλά πριν από τη σέντρα του αγώνα της Αγγλίας με το Ιράν για το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ και οι δυο ομάδες διαμαρτυρήθηκαν με συμβολικό τρόπο στον αγωνιστικό χώρο του Khalifa International Stadium, καθεμία για τους λόγους της.

Από τη μία πλευρά, οι παίκτες του Ιράν παρά τις πιέσεις που δέχονται απ΄ το καθεστώς, δεν δίστασαν να διαμαρτυρηθούν με τον τρόπο τους για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα τους. Κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου του Ιράν άπαντες αγκαλιάστηκαν αλλά έμειναν σιωπηλοί σε μια φανερή ένδειξη διαμαρτυρίας. Την ίδια ώρα πάντως, ήταν έντονες οι αποδοκιμασίες από μια μεγάλη μερίδα φιλάθλων.

Κι αμέσως μετά, λίγο πριν από τη σέντρα, τη δική τους συμβολική κίνηση έκαναν και οι παίκτες της Εθνική Αγγλίας, οι οποίοι γονάτισαν στον αγωνισικό χώρο.

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρουΜουντιάλ 2022ΚατάρΕθνική ΙράνΕθνική ΑγγλίαςΠαγκόσμιο Κύπελλο 2022ΜουντιάλΙράνΠαγκόσμιο κύπελλο