Αθλητισμός|22.11.2022 20:15

Μουντιάλ 2022: Ο μύθος του... εξαδάχτυλου Οτσόα και ο τρομερός Στσέζνι κράτησαν το μηδέν στο Μεξικό - Πολωνία

Newsroom

Τα... έξι δάχτυλα του Γκιγέρμο Οτσόα αποτελούν έναν απ' τους μεγαλύτερους μύθους στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Και για άλλη μια φορά ο εμβληματικός Μεξικανός γκολκίπερ κατόρθωσε να κάνει ντόρο καθώς απέκρουσε πέναλτι του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι διαμορφώνοντας σε μεγάλο βαθμό το 0-0 του Μεξικού με την Πολωνία για τον 3ο όμιλο στο Μουντιάλ 2022

Σ' αυτό συνετέλεσε βεβαίως και ο Πολωνός γκολκίπερ Βόιτσιεχ Στσέζνι, ο οποίος επίσης πραγματοποίησε σπουδαίες επεμβάσεις κρατώντας το Μεξικό άσφαιρο. Αν μη τι άλλο, αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να ευνοήσει τη μεγάλη χαμένη της ημέρας Αργεντινή, που αν κατορθώσει και ορθοποδήσει απ' το στραπάτσο που έπαθε απ' τη Σαουδική Αραβία, και νικήσει στα δύο επόμενα ματς το Μεξικό και την Πολωνία, τότε θα πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Το Μεξικό ήταν καλύτερο, είχε σημαντικότερες φάσεις, αλλά δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Απ' την άλλη πλευρά η Πολωνία έπαιξε πολύ παθητικά στο α' ημίχρονο, αλλά είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να πανηγυρίσει τη νίκη. Ωστόσο ο Λεβαντόβσκι σε ακόμα ένα μουντιαλικό ματς δεν κατόρθωσε να σκοράρει!

Βαθμολογία

  1. Σαουδική Αραβία 3 (2-1)
  2. Μεξικό 1 (0-0)
  3. Πολωνία 1 (0-0)
  4. Αργεντινή 0 (1-2)

Μεξικό - Πολωνία 0-0

Στο... απόλυτο μηδέν έμειναν οι δύο ομάδες στο πρώτο 45λεπτο. Το Μεξικό είχε την κατοχή της μπάλας κι «έψαξε» περισσότερο το γκολ από τους Πολωνούς, που από την πλευρά τους δεν απείλησαν ούτε μία φορά την εστία του Οτσόα. Κι από τη στιγμή που οι μέσοι της Πολωνίας δεν δημιουργούσαν, ο Λεβαντόφσκι δεν τροφοδοτήθηκε και στο πρώτο ημίχρονο έμεινε... άφαντος.

Η ομάδα του Τάτα Μαρτίνο απείλησε στο 27΄, όταν μετά από προσπάθεια του Μορένο και σέντρα στην περιοχή, ο Βέγκα έπιασε τη δύσκολη κεφαλιά και η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στσέζνι. Στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Λοσάνο προσπάθησε να συνδυαστεί με τον Βέγκα, η μπάλα κατέληξε στον Σάντσες, ο οποίος έπιασε το δυνατό σουτ κι ανάγκασε τον τερματοφύλακα των Πολωνών να μπλοκάρει δύσκολα στη κλειστή του γωνία.

Με μία τεράστια ευκαιρία για την Πολωνία ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Μίχνιεβιτς κέρδισε πέναλτι στο 55΄, σε τράβηγμα του Λεβαντόφσκι από τον Μορένο, πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Μπιθ, αφού κλήθηκε από το VAR να εξετάσει την φάση. Ο στράικερ της Μπαρτσελόνα ανέλαβε να εκτελέσει, αλλά ο Οτσόα έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία κι έκανε μεγάλη απόκρουση.

Ακολούθησε η μεγάλη φάση για τους «Τρι» στο 64΄, με την κεφαλιά του Βέγκα μετά το σουτ του Μορένο, ν΄ αναγκάζει τον Στσέζνι σε σπουδαία επέμβαση. Ήταν και η τελευταία σημαντική στιγμή στο ματς, καθώς παρά την προσπάθεια που κατέβαλλαν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων δεν βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα.

Όσο περνούσε η ώρα οι δυο ομάδες υπό τον φόβο της ήττας, περιόρισαν το ρίσκο με αποτέλεσμα να μείνουν κολλημένες στο 0-0.

Μεξικό (Μαρτίνο): Οτσόα, Μόντες, Μορένο, Σάντσες, Γκαγιάρδο, Άλβαρες, Ερέρα (71΄ Ροντρίγκες), Τσάβες, Βέγκα (84΄ Αντούνα Χιμένες), Μαρτίν (71΄ Ραούλ Χιμένες), Λοσάνο.

Πολωνία (Μίχνιεβιτς): Στσέζνι, Κας, Κίβιορ, Γκλικ, Μπερεζίνσκι, Ζαλέβσκι, Κριχόβιακ, Καμίνσκι, Σεμπαστιάν Σιμάνσκι (72΄ Φρανκόφσκι), Λεβαντόφσκι, Ζιελίνσκι (87΄ Μίλικ).

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρουΠαγκόσμιο κύπελλοεθνική ΠολωνίαςΜουντιάλ 2022ΜουντιάλΕθνική ΜεξικούΠαγκόσμιο Κύπελλο 2022Ρόμπερτ ΛεβαντόφσκιΚατάρ