Αθλητισμός|22.11.2022 21:56

Οι Γκλέιζερ βγάζουν στο σφυρί τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Ανοίγει η διαδικασία πώλησης του ιστορικού συλλόγου

Newsroom

Έπειτα από μια πολυτάραχη 17ετία που «σημαδεύτηκε» από τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλάθλων και τη φθίνουσα πορεία της ομάδας στο γήπεδο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι πιθανό τελικά να πωληθεί από την οικογένεια Γκλέιζερ, τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες της. 

Το Sky News αποκάλυψε ότι οι Γκλέιζερ ετοιμάζονται να ανακοινώσουν επίσημα την πρόθεσή τους για να εξετάσουν πιθανές προτάσεις επενδυτών για την εξαγορά ενός μέρους ή και ολόκληρου του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών ενός εκ των σημαντικότερων και εμπορικότερων ποδοσφαιρικών συλλόγων στον πλανήτη.

Πηγές του Sky News ανέφεραν ότι οι ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έλαβαν συμβουλές από ομάδα τραπεζιτών σχετικά με τη διαδικασία πώλησης.

Η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση

Και αργά το βράδυ της Τρίτης (22/11) ήρθε η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση που αναφέρει ότι το διοικητικό συμβούλιο «αρχίζει τη διαδικασία εξερεύνησης στρατηγικών εναλλακτικών για το σύλλογο». Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής: «Θα αξιολογήσουμε όλες τις επιλογές για να διασφαλίσουμε το καλύτερο για τους φιλάθλους, ώστε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα μεγιστοποιήσει τις ευκαιρίες ανάπτυξης που υπάρχουν για την ομάδα σήμερα αλλά και που θα υπάρξουν και στο μέλλον. Στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, θα παραμείνουμε πλήρως αφοσιωμένοι στο να υπηρετούμε τα συμφέροντα των φιλάθλων μας, των μετόχων και των διαφόρων συνεργατών».

Οι Γκλέιζερ βρίσκονται στο τιμόνι του συλλόγου από το 2005, με το κοινό της Γιουνάιτεντ να έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο διοίκησης της ομάδας ουκ ολίγες φορές.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντποδόσφαιροειδήσεις τώραPremier League