Αθλητισμός|23.11.2022 17:00

Απίστευτα πράγματα στο Μουντιάλ του Κατάρ! Γερμανία - Ιαπωνία 1-2: Απίθανοι «καμικάζι» διέλυσαν τα «πάντσερ»

Newsroom

Απίθανα πράγματα συμβαίνουν στο Μουντιάλ 2022! Μετά τη «βόμβα» που έριξε η Σαουδική Αραβία με την ιστορική νίκη επί της Αργεντινής, μια ημέρα μετά ήρθε η απίθανη Ιαπωνία για να σοκάρει τη Γερμανία! Οι Καμικάζι του Χατζίμε Μοριγιάσου μολονότι βρέθηκαν να χάνουν στο πρώτο ημίχρονο, έκαναν μια επική ανατροπή και με δύο γκολ στο 75' και το 83' πανηγύρισαν τη μεγαλύτερη νίκη (2-1) της ιστορία τους, η οποία θα μνημονεύεται μεταξύ των σπουδαιότερων εκπλήξεων όλων των εποχών στα Παγκόσμια Κύπελλα!

Ποιοι ήταν οι θύτες; Δύο Ιάπωνες που αγωνίζονται στη γερμανική Bundesliga και μπήκαν ως αλλαγή στο παιχνίδι: ο Ντοάν της Φράιμπουργκ και ο Ασάνο της Μπόχουμ υπέγραψαν τον θρίαμβο των Μπλε Σαμουράι που έβαλαν εξαρχής φωτιά στον 5ο όμιλο (Ισπανία και Κόστα Ρίκα οι άλλες δυο ομάδες).

Η Γερμανία που θα μπορούσε να έχει βρεθεί ακόμα και στο 3-0 έχοντας και δύο δοκάρια, τελικά υπέστη μια ταπεινωτική ήττα. Μάλιστα είναι η δεύτερη συνεχόμενη σε Μουντιάλ καθώς το 2018 στη Ρωσία, είχε δεχτεί το τελειωτικό χτύπημα προτού αποκλειστεί απ' τη φάση των ομίλων και πάλι από μια ασιατική ομάδα. Τότε ήταν η Νότια Κορέα που διέλυσε τα Πάντσερ, τώρα η Ιαπωνία!

Γερμανία - Ιαπωνία 1-2

Το παιχνίδι άρχισε με την Ιαπωνία να σκοράρει στο 9' με τον Μαέντα ο οποίος όμως ήταν σε θέση οφσάιντ με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το γκολ. 

Σταδιακά οι Γερμανοί άρχισαν να παίρνουν τον έλεγχο και να κάνουν το παιχνίδι τους. Μάλιστα πλησίασαν στο γκολ με κεφαλιά του Ρούντιγκερ στο 17' και με σουτ του Κίμιχ στο 20' προτού ανοίξουν το σκορ. Ο Ράουμ κοντρόλαρε την μπάλα εντός περιοχής, ο γκολκίπερ Γκόντα έπεσε άτσαλα πάνω του δύο φορές και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Γιουντογκάν στο 33' για το 1-0.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Χάβερτς σκόραρε από κοντά για τη Γερμανία αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ με αποτέλεσμα να μην μετρήσει το γκολ και το ημίχρονο να τελειώσει στο 1-0. 

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε δυναμικά για τους Γερμανούς που είχαν δοκάρι με τον Γκνάμπρι στο 47', ενώ στο 51' ο Μουσιάλα χόρεψε την ιαπωνική άμυνα αλλά το σουτ που έκανε κατέληξε λίγο άουτ.

Η πίεση των Γερμανών συνεχίστηκε που είχαν και δεύτερο δοκάρι στο 60' με τον Γκιουντογκάν. 

Μια απ' τα ίδια και στο 71' οπότε ο Γκόντα απέκρουσε σουτ των Χόφμαν και Γκνάμπρι σε πρώτη φάση, ενώ στη συνέχεια ο παίκτης της Μπάγερν πήρε κεφαλιά με τον γκολκίπερ της Ιαπωνίας να διώχνει ξανά σε δύο χρόνους.

Κι ύστερα έμπλεξαν οι Γερμανοί. Στο 73' η Ιαπωνία είχε την πρώτη μεγάλη φάση της καθώς ο Ίτο έκανε το πλασέ αλλά ο Νόιερ απέκρουσε εντυπωσιακά.

Οι Ιάπωνες πήραν θάρρος και στο 75' έφεραν το παιχνίδι στα ίσια. Ο Μιναμίνο έκανε σέντρα-σουτ, ο Νόιερ απέκρουσε, και ο Ντόαν ο οποίος πήρε το ριμπάουντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Οι Γερμανοί σοκαρίστηκαν και βγήκαν μαζικά μπροστά για το γκολ της νίκης αλλά το πλήρωσαν απ' τους απίθανους Ιάπωνες που στο 83' έκαναν την ολική ανατροπή! Έπειτα από ένα γέμισμα από την άμυνα ο Ασάνο έκανε τρομερό κοντρόλ, έφτασε μέχρι τη μικρή περιοχή και εκτέλεσε ιδανικά τον Νόιερ για το 1-2.

Οι Γερμανοί τα έπαιξαν όλα για όλα στις καθυστερήσεις, ο Νόιερ εγκαταστάθηκε μόνιμα στην περιοχή της Ιαπωνίας αλλά ο Γκόντα ήταν ανίκητος. Στην τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα ο Γκορέτσκα έχασε μοναδική ευκαιρία για να σώσει τη Γερμανία απ' το κάζο στο 95'. Το γκολ δεν μπήκε και οι Ιάπωνες πανηγύρισαν τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας τους.

Γερμανία (Φλικ): Νόιερ, Ζίλε, Ρούντιγκερ, Σλότερμπεκ, Ράουμ, Κίμιχ, Γκιουντογκάν (67΄ Γκορέτσκα), Γκνάμπρι (90΄ Μουκόκο), Μίλερ (67΄ Χόφμαν), Μουσιάλα (79΄ Γκέτσε), Χάβερτς (79΄ Φίλκρουγκ).

Ιαπωνία (Μοριγιάσου): Γκόντα, Σακάι (75΄ Μιναμίνο), Γιοσίντα, Ιτακούρα, Ναγκατόμο (57΄ Μιτόμα), Εντο, Τανάκα (71΄ Ντοάν), Τζ. Ιτο, Καμάντα, Κούμπο (46΄ Τομιγιάσου), Μαέντα (57΄ Ασάνο).

ΚατάρΠαγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρουΕθνική ΓερμανίαςΙαπωνίαΜουντιάλ 2022Παγκόσμιο Κύπελλο 2022ΜουντιάλΠαγκόσμιο κύπελλο