Αθλητισμός|23.11.2022 20:00

Μουντιάλ 2022: Ρεσιτάλ tiki-taka, μπαλάρα και 7άρα της Ισπανίας στην Κόστα Ρίκα!

Newsroom

Λίγο μετά το στραπάτσο της Γερμανίας απ' την Ιαπωνία, η Ισπανία έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Κόστα Ρίκα. Η Φούρια Ρόχα έδωσε ρεσιτάλ και κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο Al Thumama Stadium επικρατώντας 7-0 στη μεγαλύτερη νίκη της στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Πήρε εξαρχής προβάδισμα στον 5ο όμιλο του Μουντιάλ 2022 και περιμένει τους Γερμανούς το βράδυ της Κυριακής (27/11, 21.00) για ένα ματς «φωτιά».

Η ανανεωμένη ομάδα του Λουίς Ενρίκε που είχε δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής και στο Euro 2020, έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο ιδίως στο α' ημίχρονο διδάσκοντας tiki-taka και έθεσε σοβαρή υποψηφιότητα για την πρωτιά στον όμιλο αλλά και για μια καλή και... μακρινή πορεία στο τουρνουά του Κατάρ.

Με τρομερή απλότητα αλλά και ουσία στο παιχνίδι της, με ασταμάτητες πάσες, με γρήγορες εναλλαγές μπάλας και θέσεων, αλλά και ασφυκτικό πρέσινγκ, οι Ισπανοί παρέδωσαν μαθήματα ποδοσφαίρου απέναντι πάντως σε μια ομάδα που ήταν πολύ κατώτερη των περιστάσεων.

Ο Φεράν Τόρες ήταν μεγάλος πρωταγωνιστής καθώς σκόραρε δύο γκολ, ενώ από μία φορά βρήκαν δίχτυα ο Ασένσιο και ο Όλμο. Επίσης σκόραρε ο Γκάβι, ο οποίος έγραψε ιστορία καθώς σε ηλικία 18 ετών και 110 ημερών έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία της Ισπανίας που παίζει σε Μουντιάλ ξεπερνώντας την επίδοση του Σεσκ Φάμπρεγας, ο οποίος το 2006 αγωνίστηκε σε ηλικία 19 ετών και 41 ημερών. Παράλληλα, έγινε ο τρίτος νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ πίσω απ' τον αξεπέραστο Βραζιλιάνο Πελέ (17 ετών και 239 ημερών) και τον Μεξικανό Μανουέλ Ρόσας (18 ετών και 90 ημερών). 

Βαθμολογία

  1. Ισπανία 3 (7-0)
  2. Ιαπωνία 3 (2-1)
  3. Γερμανία 0 (1-2)
  4. Κόστα Ρίκα 0 (0-7)

Ισπανία - Κόστα Ρίκα 7-0

Η καλή μέρα φάνηκε από νωρίς για την Ισπανία που με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου άνοιξε το σκορ. Στο 11' ο Όλμο κοντρόλαρε και κατέβασε υπέροχα την μπάλα έχοντας πλάτη στο τέρμα, απέφυγε τον αντίπαλό του και με ένα υπέροχο πλασέ πέτυχε το 1-0.

Η κυριαρχία των Ισπανών στο γήπεδο μετουσιώθηκε σε ένα δεύτερο γκολ στο 21'. Ο Άλμπα πάσαρε εξαιρετικά προς την καρδιά της περιοχής, εκεί όπου ο Ασένσιο με ένα τρομερό πλασέ στην κίνηση πέτυχε το 2-0.

Χρειάστηκε να περάσουν άλλα δέκα λεπτά για να φτάσουν οι Ισπανοί σε ένα επιβλητικό 3-0 μέσα σε ένα ημίωρο. Ο Άλμπα ανατράπηκε απ' τον Ντουάρτε, ο διαιτητής καταλόγησε πέναλτι και ο Φεράν Τόρες ήταν εύστοχος στην εκτέλεση νικώντας τον σπεσιαλίστα Κέιλαρ Νάβας.

Το 4-0 διαμορφώθηκε στο 55' και πάλι με τον Φεράν Τόρες, ο οποίος κινήθηκε εξαιρετικά μέσα στην περιοχή της Κόστα Ρίκα και σκόραρε από κοντά το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Το ισπανικό πάρτι που στήθηκε στο Κατάρ είχε και πέμπτο γκολ στο 74' με τον Γκάβι, ο οποίος με ένα θαυμάσιο σουτ στην κίνηση με το εξωτερικό, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα για το 5-0.

Σταματημό δεν είχε η Ισπανία του Λουίς Ενρίκε που σκόραρε για έκτη φορά στο 90'. Ο Σολέρ υποδέχθηκε την μπάλα στην καρδιά της περιοχής της Κόστα Ρίκα και εκτέλεσε για το 6-0.

Και το κερασάκι στην τούρτα ήταν έργο του Μοράτα, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 7-0 με πλασέ μέσα απ' την περιοχή στο 92'.


Ισπανία: Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Ρόδρι, Λαπόρτ, Άλμπα (64' Μπαλντέ), Γκάβι, Μπουσκέτς (64' Κόκε), Πέδρι (57' Σολέρ), Φεράν Τόρες (57' Μοράτα), Ασένσιο (69' Νίκο Γουίλιαμς), Όλμο.

Κόστα Ρίκα: Νάβας, Μαρτίνες, Φούλερ, Ντουάρτε, Κάλβο, Οβιέδο (82' Ματαριτά), Κάμπελ, Μπόρχες (72' Αγκιλέρα), Τεχέδα, Μπένετ (61' Μπράιαν Ρουίς), Κοντρέρας (61' Ζαμόρα).

Εθνική ΙσπανίαςΜουντιάλ 2022Παγκόσμιο κύπελλοΚόστα ΡίκαΠαγκόσμιο Κύπελλο 2022Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρουΚατάρΜουντιάλειδήσεις τώρα