Αθλητισμός|23.11.2022 22:45

Μουντιάλ 2022: Έπαιξε το τέλειο tiki-taka η Ισπανία - Έκανε 1.060 πάσες με ποσοστό επιτυχίας 94%!

Newsroom

Δίδαξε tiki-taka η Ισπανία του Λουίς Ενρίκε στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ 2022. Οι Ισπανοί ήταν καταιγιστικοί και επικράτησαν 7-0 της Κόστα Ρίκα στη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας τους στη διοργάνωση (η προηγούμενη ήταν το 6-1 επί της Βουλγαρίας το 1998). Τα επτά γκολ δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις αφού μιλούν από μόνα τους για την αποτελεσματικότητα και την εκτελεστική δυνότητα των Φούριας Ρόχας.

Εκείνο πάντως που εντυπωσιάζει πέραν των επτά τερμάτων, είναι οι πάσες που πραγματοποίησαν οι Ισπανοί και η αποτελεσματικότητά τους. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά της FIFA, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 1.060 πάσες (!) και ποσοστό επιτυχίας 94%! Πραγματικά ασύλληπτο ποσοστό. Είχε 998 επιτυχημένες μεταβιβάσεις, τις περισσότερες στην ιστορία του θεσμού.

Την ίδια στιγμή έκανε ρεκόρ με επιτυχημένες πάσες σε ένα ημίχρονο καθώς είχε 573 στο πρώτο 45λεπτο. Παράλληλα, τελείωσε την αναμέτρηση με την κατοχή της μπάλας να φτάνει στο 72% αντί 28% των Κοσταρικανών, ενώ κάποια στιγμή στο ματς άγγιξε ακόμα και το 92%!

Εντυπωσιακό είναι και το ποσοστό ευστοχίας των τελικών προσπαθείων προς το τέρμα καθώς και οι επτά κατέληξαν σε γκολ! Απ' την άλλη πλευρά, η ισπανική άμυνα περιόρισε τόσο την Κόστα Ρίκα που δεν κατόρθωσε να κάνει ούτε μία τελική προσπάθεια. Είχε να συμβεί κάτι ανάλογο σε Μουντιάλ απ' το 1990, οπότε και πάλι η Κόστα Ρίκα δεν είχε ούτε σουτ απέναντι στη Βραζιλία.

Εθνική ΙσπανίαςΠαγκόσμιο Κύπελλο 2022Μουντιάλ 2022ΚατάρΠαγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρουΠαγκόσμιο κύπελλοΜουντιάλ