Αθλητισμός|24.11.2022 09:36

Μουντιάλ 2022: Αυλαία της 1ης αγωνιστικής με Βραζιλία, Πορτογαλία και Ουρουγουάη

Newsroom

Πέφτει η αυλαία της 1ης αγωνιστικής των ομίλων του Μουντιάλ 2022 και το μενού είναι γεμάτο καθώς περιλαμβάνει τέσσερις άκρως ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Η είσοδος της πεντάκις πρωταθλήτριας κόσμου Βραζιλίας στο τουρνουά κάθε άλλο παρά απαρατήρητη περνάει. Η Σελεσάο στο κλείσιμο της μέρας (21.00) αντιμετωπίζει τη Σερβία του Αντρίγια Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ σε ένα ματς που ίσως καθορίσει και την πρωτιά στον 7ο όμιλο έστω κι αν ακόμα είναι πολύ νωρίς.

Επίσης, η πέμπτη παρουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο σε Μουντιάλ αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός καθώς ο CR7 φώναξε «παρών» στις διοργανώσεις του 2006, του 2010, του 2014, του 2018. Αν μάλιστα σκοράρει στη διάρκεια του τουρνουά του Κατάρ θα γίνει και ο μοναδικός που θα έχει πετύχει γκολ σε πέντε Μουντιάλ! Η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος αντιμετωπίζει την Γκάνα στις 18.00 για τον 8ο όμιλο, ενώ στο ίδιο γκρουπ βρίσκονται και η Ουρουγουάη των γερόλυκων σούπερ σταρ Σοάρες και Καβάνι με τη Νότια Κορέα των παικτών του Ολυμπιακού Ιν-Μπεόμ και Ουί Τζο που θα αναμετρηθούν στις 15.00. Το πρόγραμμα αρχίζει στις 12.00 με το άλλο παιχνίδι του 7ου ομίλου μεταξύ της Ελβετίας και του Καμερούν.

  • Όλα τα ματς θα μεταδοθούν απ' το ελεύθερο κανάλι του ΑΝΤ1 μετά το φιάσκο με το ΑΝΤ1+

Ελβετία-Καμερούν (12:00)

Η πρώτη... σέντρα της ημέρας θα γίνει στο «Al Janoub Stadium» της πόλης Αλ-Ουάκρα, όπου η σταθερή σε παρουσίες σε όλα τα «μεγάλα» ραντεβού Ελβετία θα αντιμετωπίσει το Καμερούν για τον 7ο όμιλο. Τόσο ο Γιακίν Μουράτ, όσο κι ο Ριγκομπέρ Σονγκ δεν έχουν απουσίες και θα παρατάξουν τις καλύτερες δυνατές συνθέσεις.

Πιθανές ενδεκάδες

  • Ελβετία: Ζόμερ, Ακάνζι, Φερνάντες, Κουμάρ, Βίντμερ, Βάργκας, Τσάκα, Φρόιλερ, Ζακάρια, Σακίρι, Εμπολό.
  • Καμερούν: Ονάνα, Φάι, Καστελότο, Ενκουλού, Τολό, Χόνγκλα, Εμπεουμό, Ανγκουίσα, Εντσάμ, Ενκουντού, Τσούπο-Μότινγκ.

Ουρουγουάη-Νότια Κορέα (15:00)

Στο «Education City Stadium» της πόλης Αλ-Ραγιάν η Ουρουγουάη θα παίξει με τη Νότια Κορέα για τον 8ο όμιλο και τόσο ο Πάουλο Μπέντο, όσο κι ο Αλόνσο Ντιέγο θα έχουν στη διάθεσή τους, τους Σον και Έντινσον Καβάνι που ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπώρησαν.

Πιθανές ενδεκάδες

  • Ουρουγουάη: Ροσέ, Κάσερες, Γοδίν, Χιμένες, Ολιβέρα, Βαλβέρδε, Βετσίνο, Μπεντανκούρ, Ντε Λα Κρουζ, Νούνιες, Σουάρες.
  • Ν. Κορέα: Σ. Κιμ, Παρκ, Μ. Κιμ, Γιούν, Κ. Κβον, Κρ. Κβον, Γιουνγκ, Πάικ, Λι, Σον, Χο.

Πορτογαλία-Γκάνα (18:00)

Το τρίτο ματς της ημέρας θα διεξαχθεί στο «Stadium 974» της Ντόχα, με την Πορτογαλία του CR7 (στον δικό του... last dance σε Παγκόσμια Κύπελλα) να αντιμετωπίζει την πολύ δυνατή Γκάνα, η οποία φιλοδοξεί να λάμψει στα γήπεδα του Κατάρ. Ο Φερνάντο Σάντος και ο Άντο Ότο δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα απουσιών, με τις δύο ομάδες να διασταυρώνουν ξανά τα «ξίφη» τους για πρώτη φορά μετά το 2014 και τη νίκη των Πορτογάλων με 2-1.

Πιθανές ενδεκάδες

  • Πορτογαλία: Κόστα, Κανσέλο, Πέπε, Ντίας, Γκερέρο, Νέβες, Καρβάλιο, Φερναντές, Μπερνάρντο Σίλβα, Ρονάλντο, Λεάο.
  • Γκάνα: Ζίγκι, Λάμπτεϊ, Αμαρτέι, Ντζικού, Μπαμπά, Παρτέι, Σαμέντ, Σουλεμανά, Κούντους, Τζ. Αγιού, Ινιάκι Γουίλιαμς.

Βραζιλία-Σερβία (21:00)

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής ολοκληρώνεται στις 21:00 με το πολύ μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στη Βραζιλία και τη Σερβία στο « Lusail Iconic Stadium» για τον 7ο όμιλο. Οι Βραζιλιάνοι θα περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή τους Άντονι και Μαρκίνιος που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς, ενώ οι Σέρβοι (που λογικά θα έχουν τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ στο βασικό σχήμα τους) έχουν τα δικά τους προβλήματα με τους ανέτοιμους Λούκιτς και Μίτροβιτς (ενοχλήσεις στον αστράγαλο).

Πιθανές ενδεκάδες

  • Βραζιλία: Άλισον, Ντανίλο, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Σάντρο, Κασεμίρο, Πακετά, Ραφίνια, Νεϊμάρ, Βινίσιους Τζούνιορ, Ριτσάρλισον.
  • Σερβία: Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Σ. Μίτροβιτς, Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς, Γκούντελι, Σ, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Κόστιτς, Τάντιτς, Βλάχοβιτς, Γιόβιτς.
Παγκόσμιο Κύπελλο 2022Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρουΜουντιάλ 2022ΜουντιάλΚατάρΠαγκόσμιο κύπελλο