Αθλητισμός|28.11.2022 10:50

Μουντιάλ 2022: Φουλ μενού με τέσσερα ματς και μάχες Βραζιλίας - Ελβετίας και Πορτογαλίας - Ουρουγουάης

Newsroom

Με τέσσερα άκρως ενδιαφέροντα παιχνίδια ολοκληρώνεται τη Δευτέρα (28/11) η 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ 2022. Το πρόγραμμα είναι γεμάτο για τον 7ο και 8ο όμιλο προτού αρχίσει η τελευταία και πλέον καθοριστική αγωνιστική που θα καθορίσει τα 16 εισιτήρια για τα νοκ άουτ.

Η Βραζιλία στον 7ο όμιλο και η Πορτογαλία στον 8ο όμιλο, στοχεύουν να πετύχουν τη δεύτερη νίκη τους στο Κατάρ, απέναντι σε Ελβετία και Ουρουγουάη αντίστοιχα, για να σφραγίσουν και μαθηματικά την πρόκριση, όμως πρόκειται για τα ντέρμπι των ομίλων και όλα μοιάζουν ρευστά. Απ' την άλλη, τόσο η Σερβία με το Καμερούν όσο και η Γκάνα με την Ν. Κορέα θέλουν το τρίποντο για να μπουν για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης ενόψει της τρίτης αγωνιστικής.

Καμερούν - Σερβία (12:00)

Το πρώτο ματς της ημέρας θα διεξαχθεί στο Al Janoub Stadium στην πόλη Αλ Ουάκρα, όπου η Σερβία του Αντρίγια Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ και το Καμερούν του Νικόλα Ενκουλού του Άρη και του Πιερ Κουντέ του Ολυμπιακού, οι δύο ηττημένοι της 1ης αγωνιστικής στον 7ο όμιλο θα παίξουν τα... ρέστα τους για τους τρεις βαθμούς. Ο προπονητής του Καμερούν, Ριγκομπέρ Σονγκ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Εντσάμ (χάνει τα δύο ματς του ομίλου), ενώ ο Ντράγκαν Στόικοβιτς θα ξεκινήσει αυτή τη φορά στο βασικό σχήμα τον Ντούσαν Βλάχοβιτς.

Οι πιθανές ενδεκάδες

  • Καμερούν: Ονάνα, Φάι, Ενκουλού, Καστελέτο, Τολό, Ανγκουίσα, Οντούα, Χόνγκλα, Εμπεουμό, Τσούπο-Μότινγκ, Τόκο-Εκαμπί.
  • Σερβία: Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Βέλκοβιτς, Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς, Γκούντελι, Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μλαντένοβιτς, Τάντιτς, Βλάχοβιτς, Μίτροβιτς.

Ν. Κορέα - Γκάνα (15:00)

Στο Education City Stadium της πόλης Αλ-Ραγιάν, η Νότια Κορέα των Ιν-μπεόμ και Ουί-Τζο Χουάνγκ του Ολυμπιακού έχοντας ήδη έναν βαθμό, θα παίξει εναντίον της Γκάνας που ψάχνει τους πρώτους βαθμούς της στη διοργάνωση. Οι Νοτιοκορεάτες έχουν ως μοναδικό πρόβλημα τον μικροτραυματισμό του Χουάνγκ-Χι-τσαν, ενώ οι Γκανέζοι θα παραταχθούν πλήρεις.

Οι πιθανές ενδεκάδες

  • Νότια Κορέα: Σέουνγκ-γιού, Μουν-Χουάν, Μιν-γιαέ, Γουόνγκ-γκβον, Γιν-σου, Γιούνγκ, Χουάνγκ Ιν-μπεόμ, Να, Λι, Σον, Χουάνγκ, Ούι-τζο.
  • Γκάνα: Άτι Ζίγκι, Σεϊντού, Αμαρτέι, Ντζικού, Μπαμπά, Παρτέι, Σαμέντ, Μπουκαρί, Κούντους, Α. Αγιού, Ινιάκι Γουίλιαμς.

Βραζιλία - Ελβετία (18:00)

Χωρίς τον τραυματία Νεϊμάρ, ο οποίος θα χάσει τα δύο επόμενα ματς του ομίλου λόγω τραυματισμού, η Βραζιλία μετά την επιβλητική νίκη επί της Σερβίας στην πρεμιέρα θέλει να τελειώσει με την πρόκριση νωρίς, απέναντι στην Ελβετία που επίσης προέρχεται από νίκη επί του Καμερούν. Αμφίβολη είναι για τους Βραζιλιάνους και η συμμετοχή του Ντανίλο, ενώ απ’ την άλλη πλευρά οι Ελβετοί θα περιμένουν ως την τελευταία στιγμή τον Οκαφόρ.

Οι πιθανές ενδεκάδες

  • Βραζιλία: Άλισον, Έντερ Μιλιτάο, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Άλεξ Σάντρο, Κασεμίρο, Φρεντ, Πακετά, Ραφίνια, Βινίσιους Τζούνιορ, Ριτσάρλισον.
  • Ελβετία: Ζόμερ, Βίντμερ, Ακάνζι, Ελβέντι, Ροντρίγκες, Φρόιλερ, Τζάκα, Σόου, Σακίρι, Βάργκας, Εμπολό.

Πορτογαλία - Ουρουγουάη (21:00)

Στο Lusail Iconic Stadium η Πορτογαλία μετά τη νίκη επί της Γκάνας θέλει δεύτερο σερί τρίποντο για να κλειδώσει τη θέση της στους «16». Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος και του Κριστιάνο Ρονάλντο θα παίξει χωρίς τους τραυματίες Μέντες και Ντανίλο Περέιρα, ενώ οι Ουρουγουανοί που καίγονται για τη νίκη μετά την ισοπαλία με τους Νοτιοκορεάτες έχουν αμφίβολο τον Ρονάλντ Αραούχο.

Οι πιθανές ενδεκάδες

  • Πορτογαλία: Κόστα, Κανσέλο, Ντίας, Ντανίλο, Γκερέιρο, Μπερνάρντο Σίλβα, Νέβες, Καρβάλιο, Μπρούνο Φερνάντες, Ζοάο Φέλιξ, Κριστιάνο Ρονάλντο.
  • Ουρουγουάη: Ποκέτ, Κάσερες, Γοδίν, Χιμένες, Ολιβέρα, Βαλβέρδε, Μπεντανκούρ, Βετσίνο, Πελίστρι, Σουάρες, Νούνιες.
ΚατάρΠαγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρουΠαγκόσμιο κύπελλοΜουντιάλ 2022Παγκόσμιο Κύπελλο 2022Μουντιάλ