Αθλητισμός|28.11.2022 14:12

Μουντιάλ 2022: Χορταστική ματσάρα και 3-3 μεταξύ Σερβίας - Καμερούν με σπουδαίο Ζίβκοβιτς - Όλα ανοιχτά για την πρόκριση

Newsroom

Σε ένα απ' τα καλύτερα και πιο γεμάτα ματς του Μουντιάλ 2022, η Σερβία και το Καμερούν πάλεψαν πολύ για τη νίκη αλλά τελικά περιορίστηκαν στην ισοπαλία. Το τελικό 3-3 ήταν χορταστικό μεν, δεν ικανοποίησε δε καμιά απ' τις δυο ομάδες που έμειναν στον έναν βαθμό, ενώ η Βραζιλία και η Ελβετία (που παίζουν μεταξύ τους) έχουν από τρεις καθώς κέρδισαν την 1η αγωνιστική.

Δεδομένου πάντως, ότι οι Σέρβοι την τελευταία αγωνιστική θα αναμετρηθούν με τη Ν. Κορέα και οι Καμερουνέζοι με τους Βραζιλιάνους γίνεται αντιληπτό ότι οι Βαλκάνιοι έχουν περισσότερες πιθανότητες για να διεκδικήσουν την πρόκριση στους 16. Με όσα συμβαίνουν όμως στο Κατάρ μέχρι στιγμής, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο...

Το παιχνίδι στο Al Janoub Stadium ήταν ωραίο, εντυπωσιακό και γεμάτο γκολ, φάσεις και ανατροπές. Το Καμερούν προηγήθηκε, η Σερβία απάντησε με δύο γκολ σε δύο λεπτά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ενώ βρήκε και τρίτο τέρμα στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Ωστόσο, οι Αφρικανοί με διπλό χτύπημα σε τρία λεπτά, έφεραν το ματς στο τελικό 3-3. Αν μη τι άλλο, η ομάδα του Ριγκομπέρ Σονγκ έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί που έχει μετά το 2002, μετρώντας οχτώ σερί ήττες σε Μουντιάλ.

Οι Σέρβοι είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ, ο οποίος ήταν εκ των κορυφαίων του γηπέδου, έχοντας μάλιστα δύο ασίστ! Για το Καμερούν έπαιξαν βασικοί και είχαν θετική παρουσία τόσο ο Ενκουλού του Άρη όσο και ο Κουντέ του Ολυμπιακού.

Βαθμολογία

  1. Βραζιλία 3 (2-0)
  2. Ελβετία 3 (1-0)
  3. Καμερούν 1 (3-4)
  4. Σερβία 1 (3-5)

Καμερούν - Σερβία 3-3

Η Σερβία άρχισε το παιχνίδι με μια τεράστια ευκαιρία. Έπειτα από ωραία συνεργασία του Τάντιτς με τον Μίτροβιτς, ο σέντερ φορ της Φούλαμ έκανε μια καταπληκτική ντρίμπλα, σούταρε αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι του Επασί.

Στο 17' ο Μίτροβιτς ήταν πρωταγωνιστής σε μια ακόμα μεγάλη φάση της Σερβίας. Ο δυναμικός φορ μάλλον αιφνιδιάστηκε απ' το λάθος των Καμερουνέζων με μια απίθανη τριπλή καραμπόλα και σούτατε άουτ από κοντά.

Το Καμερούν είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Κουντέ στο 19' αλλά ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς απέκρουσε σε κόρνερ.

Μετά από την αρχική κυριαρχία της Σερβίας στο γήπεδο, το Καμερούν άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του και εκμεταλλευόμενο μια στατική φάση, έφτασε στην επίτευξη ενός γκολ. Στο 29', έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Ενκουλού πήρε την κεφαλιά και ο αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι Καστελετό πλάσαρε σε άδειο τέρμα για το 1-0.

Το Καμερούν απείλησε στο 44' με τον Κουντέ, ο οποίος βρέθηκε από πλάγια θέση απέναντι στον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς αλλά το τελείωμα δεν ήταν καλό με αποτέλεσμα ο Σέρβος γκολκίπερ να απομακρύνει.

Τελικά οι Σέρβοι πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα τους Καμερουνέζος σκοράροντας επίσης από στατική φάση. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45'+1'), έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Τάντιτς, ο Πάβλοβιτς σκόραρε με το κεφάλι για το 1-1.

Και εκμεταλλευόμενοι το μομέντουμ, οι Σέρβοι έκαναν την ολική ανατροπή σε διάστημα μόλις δύο λεπτών. Στο 45'+3' ο Ζίβκοβιτς έστρωσε για τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, ο οποίος με πλασέ στην αριστερή γωνία του Επασί έγραψε το 2-1.

Στο 53' η Σερβία που μπήκε με μεγαλύτερη ορμή στο β' ημίχρονο, σκόραρε για τρίτη φορά, με εκτελεστή τον Μίτροβιτς, έπειτα από θαυμάσια συνεργασία. Οι Σέρβοι άλλαξαν πέντε πάσες με τον Ζίβκοβιτς να ντριμπλάρει και να τροφοδοτεί τον Μίτροβιτς που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1.

Το παιχνίδι φάνηκε να τελειώνει για τους Σέρβους, όχι όμως και για τους Καμερουνέζους. Στο 63' ο νεοεισελθών Αμπουμπακάρ Καμαρά έφυγε στην πλάτη της άμυνας, βρέθηκε απέναντι από τον Μιλίκοβιτς-Σάβιτς και με ένα ωραίο σκαφτό «κρέμασε» τον γκολκίπερ των Σέρβων μειώνοντας σε 3-2.

Μόλις τρία λεπτά αργότερα (66'), το Καμερούν έφερε το παιχνίδι στα ίσια καθώς και πάλι ο Αμπουμπακάρ, πάτησε περιοχή, έστρωσε για τον Τσούπο-Μοτίνγκ, ο οποίος ισοφάρισε 3-3.

Καμερούν: Επασί, Φάι, Σαρλς-Καστελετό, Ενκουλού, Τόλο, Ανγκισά, Κούντε (68' Οντουά), Χόνγκλα (56' Αμπουμπακάρ), Εμπεμό (81' Ενκουντού), Τσούπο-Μότινγκ, Τοκό-Εκαμπί (68' Μπασόνγκ).

Σερβία: Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Βέλκοβιτς (78' Μπάμπιτς), Πάβλοβιτς (56' Στ. Μίτροβιτς), Αντρ. Ζίβκοβιτς, Λούκις, Μαξίμοβιτς, Κόστιτς (92' Τζούρισιτς), Τάντιτς, Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (79' Γκρούιτς), Αλ. Μίτροβιτς (78' Ράντονιτς).

ΜουντιάλΠαγκόσμιο κύπελλοΚατάρΜουντιάλ 2022Παγκόσμιο Κύπελλο 2022Εθνική ΣερβίαςΕθνική ΚαμερούνΠαγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρουΑντρίγια Ζίβκοβιτς