Αθλητισμός|24.02.2019 17:59

Το σήκωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς - Δεύτερη κούπα στην καριέρα του

Newsroom

Δεύτερη κούπα στην καριέρα του Στέφανου Τσιτσιπά... Νίκησε 2-0 σετ τον Μικαΐλ Κουκούσκιν στον τελικό του Open 13 της Μασσαλίας και κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του, μετά τη Στοκχόλμη τον περασμένο Οκτώβριο. Παράλληλα βελτίωσε τις επιδόσεις του στους τελικούς με δύο νίκες σε ισάριθμες παρουσίες. 

Ο Ελληνας τενίστας έδειξε χαρακτήρα τις δύσκολες στιγμές του αγώνα και πήρε τη νίκη με 7-5, 7-6 (5) σε βάρος του 31χρονου Καζάκου (Νο.50). Ο Έλληνας πρωταθλητής, μάλιστα, θα ανεβεί αύριο στο Νο.11 της παγκόσμιας κατάταξης, πλησιάζοντας τον Μάριν Τσίλιτς (Νο.10) στους 130 βαθμούς και πλέον βάζει πλώρη για το Top-10.

Πέρα από τους 250 βαθμούς που πήρε, ο Τσιτσιπάς θα βάλει στην τσέπη και 115.235 ευρώ. Επόμενος σταθμός για τον Στέφανο είναι το Ντουμπάι και θα ξεκινήσει την πορεία του την προσεχή Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, όταν και θα μονομαχήσει με τον Αυστραλό Ματ Έμπντεν. Θα ακολουθήσουν τα Masters του Indian Wells και του Μαϊάμι.

«Δεν έχεις αρχ@@@α»

Στο 1ο σετ δεν απειλήθηκε με μπρέικ στο σερβίς του. Αντίθετα κατάφερε το μοναδικό μπρέικ στο 12ο γκέιμ για να το κατακτήσει με 7-5. Το πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα ήταν το 5ο γκέιμ του 2ου σετ όπου ο Κουκούσκιν έκανε μπρέικ στο σερβίς του Στέφανου Τσιτσιπά και πέρασε μπροστά 3-2 και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για το 4-2.

T

Ο Έλληνας τενίστας μετά από ένα διπλό λάθος τα έβαλε με τον εαυτό του φωνάζοντας «δεν έχεις αρχ@@@α» ενώ ο μπαμπάς του Απόστολος που έτυχε να είναι κοντά στην εξέδρα του είπε διακριτικά «υπομονή, να έχεις υπομονή, το έχεις...». Από εκείνο το σημείο ο 20χρονος τενίστας ανέβασε την απόδοσή του, απέφυγε τα αβίαστα λάθη και ισοφάρισε 5-5 οδηγώντας το ματς στο τάι μπρέικ όπου επικράτησε με 7-5.

T

Τρίτος στα έπαθλα εντός του 2019

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς φλερτάρει πλέον με την είσοδο στην πρώτη 10αδα και βρίσκεται στην τρίτη θέση του πίνακα των επάθλων για το 2019 έχοντας εισπράξει συνολικά 766.000 ευρώ. Στην πρώτη θέση είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς με περίπου 2,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ δεύτερος είναι ο Ραφαέλ Ναδάλ με περίπου 1,3 εκατομμύρια ευρώ.

Στέφανος Τσιτσιπάς