Αθλητισμός|29.11.2022 22:58

Μουντιάλ 2022: Τα Λιοντάρια της Αγγλίας κατασπάραξαν την Ουαλία και πήραν την πρωτιά στον 2ο όμιλο - Με Σενεγάλη στους 16

Newsroom

Η Αγγλία μετά την κακή παρένθεση απέναντι στις ΗΠΑ (0-0), επέστρεψε στις μεγάλες εμφανίσεις και στις μεγάλες νίκες (στην πρεμιέρα είχε διαλύσει το Ιράν με 6-2). Κυριάρχησε ολοκληρωτικά της Ουαλίας με 3-0 στο βρετανικό ντέρμπι και κατέκτησε την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο του Μουντιάλ 2022. Τα Τρία Λιοντάρια πήραν το εισιτήριο για τη φάση των 16 όπου θα αναμετρηθούν με τα... Λιοντάρια της Αφρικής, την κάτοχο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, Σενεγάλη.

Το 104ο ματς της Αγγλίας με την Ουαλία και το πρώτο σε τελική φάση Μουντιάλ ήταν ένας αγγλικός μονόλογος. Ιδίως στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ήταν ισοπεδωτική, πέτυχε τρία γκολ και πανηγύρισε μια πανάξια πρόκριση στην επόμενη φάση καθώς ήταν η καλύτερη ομάδα του ομίλου έχοντας δύο νίκες, μια ισοπαλία και ενεργητικό εννέα τερμάτων σε τρεις αναμετρήσεις.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Αγγλία ήταν ο Μάρκους Ράσφορντ, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Φιλ Φόντεν ο οποίος στην επιστροφή του ως βασικός, σκόραρε και δικαίωσε όσους ασκούσαν κριτική στον Άγγλο ομοσπονδιακό τεχνικό που τον κρατούσε στον πάγκο.

Βαθμολογία

  1. Αγγλία 7 (9-2)
  2. ΗΠΑ 5 (2-1)
  3. Ιράν 3 (4-7)
  4. Ουαλία 1 (1-6)

Ουαλία - Αγγλία 0-3

H Aγγλία παρουσιάστηκε πολύ καλύτερη συγκριτικά με το τελευταίο παιχνίδι απέναντι στις ΗΠΑ γεγονός στο οποίο βοήθησαν οι αλλαγές που πραγματοποίησε ο Σάουθγκέιτ. Η πρώτη απειλή των Λιονταριών καταγράφηκε στο 10' από πάσα του Κέιν στον Ράσφορντ ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Γουόρντ που ήταν όμως σε ετοιμότητα και απέκρουσε. Άλλη μια καλή στιγμή είχαν οι Άγγλοι και στο 38' αλλά το σουτ του Φόντεν κατέληξε άουτ με αποτέλεσμα το ημίχρονο να τελειώσει δίχως γκολ.

Η Αγγλία συνέχισε και στο β' ημίχρονο να έχει τον έλεγχο στο παιχνίδι κρατώντας μάλιστα με ευκολία τους Ουαλούς μακριά απ' την περιοχή του Πίκφορντ. Και στο 50' ήρθε το γκολ που οι Άγγλοι άξιζαν βάσει της συνολικής εικόνας τους μέσα στο γήπεδο. Ο Μάρκους Ράσφορντ με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ (1-0) και τον δρόμο για την πρωτιά στον όμιλο.

Το ουαλικό... τείχος έπεσε και οι Άγγλοι βρήκαν στο αμέσως επόμενο λεπτό και δεύτερο γκολ. Στο 51' ο Ράσφορντ πίεσε, έκλεψε, πάσαρε προς τον Κέιν, ο οποίος γύρισε στον Φόντεν που ήταν σε θέση βολής εκτελώντας εύστοχα τον Γουόρντ για το 2-0.

Το άγχος έφυγε, η Αγγλία λύθηκε, απελευθερώθηκε και στο 68' μετέτρεψε σε θρίαμβο την επικράτησή της επί των Ουαλών σκοράροντας για τρίτη φορά. Πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο Ράσφορντ, ο οποίος υποδέχθηκε την κάθετη πάσα και σούταρε με το αριστερό για το 3-0.

Ουαλία: Γουόρντ, Μέπαμ, Ρόντον, Ντέιβις (59' Μορέιλ), Αμπάντου, Νέκο Γουίλιαμς (36' Ρόμπερτς), Άλεν (81' Κόλγουιλ), Ράμσεϊ, Τζέιμς (77' Γουίλσον), Μπέιλ (46' Τζόνσον), Μουρ.

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ (57' Αλεξάντερ-Άρνολντ), Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο (65' Τρίπιερ), Χέντερσον, Ράις (58' Φίλιπς), Φόντεν, Μπέλιγχαμ, Ράσφορντ (75' Γκρίλις), Κέιν (58' Κάλουμ Γουίλσον)

Παγκόσμιο κύπελλοΠαγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρουΜουντιάλ 2022Παγκόσμιο Κύπελλο 2022Εθνική ΟυαλίαςΜουντιάλΚατάρΕθνική Αγγλίας