Αθλητισμός|30.11.2022 18:59

Μουντιάλ 2022: Απίθανοι Αυστραλοί νίκησαν 1-0 τη Δανία και έφυγαν για 16άδα

Newsroom

Η απίθανη Αυστραλία ολοκλήρωσε το θαύμα της και πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση στους 16 του Μουντιάλ 2022. Οι Socceroos επικράτησαν της Δανίας με 1-0 στον «τελικό» της 3ης αγωνιστικής και πήραν το εισιτήριο για τη 16άδα για δεύτερη φορά στην ιστορία τους σε έξι παρουσίες στη διοργάνωση. Το είχαν πετύχει και στο Μουντιάλ του 2006 στη Γερμανία και το κάνουν ξανά 16 χρόνια μετά...

Η Αυστραλία ως δεύτερη του 4ου ομίλου θα αντιμετωπίσει στα νοκ άουτ την ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στον 3ο όμιλο, τουτέστιν μια εκ των Πολωνίας, Αργεντινής, Σ. Αραβίας, Μεξικού.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Αυστραλούς ήταν ο Λέκι, ο οποίος πέτυχε το γκολ που έκρινε το παιχνίδι και έστειλε τους Αυστραλούς στην 16άδα.

Αντιθέτως, οι Δανοί ήταν απογοητευτικοί για ακόμα ένα παιχνίδι. Γνώρισαν τη δεύτερη ήττα τους στο τουρνουά, τερμάτισαν με μόλις έναν βαθμό και έμειναν τελευταίοι σε έναν όμιλο που ήταν φαβορί μετά τη Γαλλία για το δεύτερο εισιτήριο.

Βαθμολογία

  1. Γαλλία 6 (6-3)
  2. Αυστραλία 6 (3-4)
  3. Τυνησία 4 (1-1)
  4. Δανία 1 (1-3)

To παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένας μονόλογος της Δανίας που στο 11' απείλησε για πρώτη φορά με σουτ του Γένσεν αλλά ο γκολκίπερ της Αυστραλίας ήταν σε ετοιμότητα κι απομάκρυνε σε κόρνερ, ενώ στο 19' και πάλι ο Ράιαν απομάκρυνε με το πόδι μια επικίνδυνη κατάσταση που δημιούργησε ο Μέλε.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αυστραλία βελτίωσε την εικόνα της, ενώ παράλληλα η Δανία έδειξε να αγχώνεται όσο περνούσε ο χρόνος και το γκολ δεν ερχόταν. Και στο 60' η μπάλα χάθηκε για τους Δανούς στην περιοχή της Αυστραλίας, που έκανε μια ταχύτατη αντεπίθεση. Ο Λέκι πάτησε περιοχή και με σουτ άνοιξε το σκορ (1-0) φέρνοντας τα Καγκουρό σε θέση πρόκρισης.

Η Δανία φορτώθηκε με περισσότερο άγχος και επιδόθηκε σε γεμίσματα και σέντρες που εύκολα ή δύσκολα αντιμετωπίστηκαν απ' τους Αυστραλούς. Το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους και οι Socceroos έφυγαν για την 16άδα ξεσπώντας σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Αυστραλία: Ράιαν, Ντέγκενεκ, Σούταρ, Ρόουλς, Μπέχιτς, Λέκι (89' Χρούστιτς), Ιρβάιν, Μόουι, Γκούντγουιν (46' Μπάκους), Ντιουκ (82' Μακλάρεν), Μακγκρί (74' Ράιτ).

Δανία: Σμάιχελ, Ρ. Κρίστενσεν (46' Μπαχ), Άντερσεν, Α. Κρίστενσεν, Μέλε (69' Κορνέλιους), Χέιμπιεργκ, Γένσεν, Σκοβ Όλσεν (69' Σκοβ), Έρικσεν, Λίντστρεμ, Μπρέθγουεϊτ (59' Ντόλμπεργκ).

Εθνική ΔανίαςΕθνική ΑυστραλίαςΜουντιάλΜουντιάλ 2022Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρουΠαγκόσμιο κύπελλοΚατάρΠαγκόσμιο Κύπελλο 2022