Αθλητισμός|30.11.2022 19:00

Μουντιάλ 2022: Κυνήγησε το θαύμα η μαχητική Τυνησία όμως έμεινε εκτός 16άδας- Χαμένη η Γαλλία αλλά πρώτη στον όμιλο

Newsroom

Η εξαιρετική Τυνησία κυνήγησε και άγγιξε το θαύμα της ιστορικής πρόκρισης στους 16 του Μουντιάλ 2022. Οι Τυνήσιοι μάλιστα, έστω και για λίγα λεπτά, είχαν στα χέρια τους το εισιτήριο, μέχρι που η Αυστραλία στο άλλο ματς σκόραρε εις βάρος της Δανίας και πήρε εκείνη στα χέρια της το πάσο για τη 16άδα. Κρατούν όμως την εξίσου ιστορική νίκη επί της Γαλλίας με 1-0 που ήρθε με ασύλληπτο τρόπο και έντονο σασπένς στο φινάλε...

Η μεταμορφωμένη λόγω των πολλών αλλαγών στην ενδεκάδα της, Γαλλία, βελτιώθηκε προς το φινάλε και ισοφάρισε στο 98' με τον Γκριεζμάν. Όμως έπειτα από έλεγχο του VAR το γκολ ακυρώθηκε και οι Τυνήσιοι πανηγύρισαν την μεγάλη νίκη έστω κι αν έχασαν την πρόκριση.

Οι Γάλλοι που πέρασαν ως πρώτοι παρά την ήττα, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων στην ισοβαθμία με τους Αυστραλούς, θα βρουν απέναντί τους τη δεύτερη του 3ου ομίλου, δηλαδή μια από τις Πολωνία, Αργεντινή, Σ. Αραβία και Μεξικό.

Βαθμολογία

  1. Γαλλία 6 (6-3)
  2. Αυστραλία 6 (3-4)
  3. Τυνησία 4 (1-1)
  4. Δανία 1 (1-3)

Η Τυνησία μπήκε στο γήπεδο με μεγάλη ορμή και αποφασιστικότητα και εκμεταλλευόμενη τη χαλαρότητα των Γάλλων που είχαν και πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα τους, έδειξε ότι δεν επρόκειτο να πέσει αμαχητί. Και έβαλε δύσκολα στους Μπλε που ένιωσαν μεγάλη πίεση στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Μάλιστα οι Τυνήσιοι στο 9' έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα με τον Γκαντρί, ο οποίος όμως ήταν σε θέση οφσάιντ με αποτέλεσμα να μην μετρήσει το γκολ. Ο Καζρί είχε μια ακόμα καλή στιγμή στο 35' με δυνατό σουτ εκτός περιοχής δυσκολεύοντας τον Μανταντά να απομακρύνει με τις γροθιές. Το ημίχρονο έληξε ισόπαλο δίχως γκολ.

Οι Τυνήσιοι συνέχισαν να είναι δραστήριοι και στο β' ημίχρονο ελέγχοντας τον ρυθμό της αναμέτρησης. Κι έφτασαν στο γκολ που άξιζαν βάσει απόδοσης στο 58'. Ο Καζρί κινήθηκε με την μπάλα, σούταρε με δύνανη κι έγραψε το 1-0 για τους Τυνήσιους που πέρασαν στη δεύτερη θέση του ομίλου με δεδομένο ότι την ίδια ώρα το άλλο ματς ήταν στο 0-0.

Η χαρά των Τυνήσιων όμως δεν κράτησε για πολύ καθώς τα νέα απ' το άλλο ματς δεν ήταν αυτά που ήθελαν. Η Αυστραλία άνοιξε το σκορ με αποτέλεσμα να επανέλθει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Οι Τυνήσιοι στις εξέδρες άφησαν το δικό τους παιχνίδι και παρακολουθούσαν μέσω των κινητών τηλεφώνων τους την εξέλιξη του άλλου αγώνα με την ελπίδα ενός γκολ της Δανίας που θα έφερνε τη χώρα τους και πάλι σε θέση πρόκρισης.

Το όνειρο όμως σιγά-σιγά άρχισε να σβήνει. Κι απ' τη στιγμή που ο Ντεσάν έριξε στη μάχη και τα βαριά χαρτιά της ομάδας του (Μπαπέ, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ, Ραμπιό), η Γαλλία έγινε πιο επικίνδυνη. Σκόραρε τελικά στο 90+8' με τον Γκριεζμάν αλλά το τέρμα ακυρώθηκε και οι Τυνήσιοι χάρηκαν τουλάχιστον με τη νίκη τους.

Τυνησία: Νταμέν, Μεριά, Γκαντρί, Ταλμπί, Κεσχρίντα, Σκίρι Λαϊντουνί, Μααλούλ, Λαϊντουνί, Σλιμάνε (83' Αμπντί), Ρομντάν (74' Σααλαλί), Καζρί (60' Τζεμπαλί).

Γαλλία: Μανταντά, Ντισασί, Κονατέ, Βαράν (63' Σαλιμπά), Καμαβινγκά, Γκεντουζί (79' Ντεμπελέ), Τσουαμενί, Φοφανά (73' Γκριεζμάν), Βερετού (63' Ραμπιό), Κομάν (63' Μπαπέ), Μουανί.

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρουΤυνησίαΕθνική ΓαλλίαςΜουντιάλΜουντιάλ 2022Παγκόσμιο Κύπελλο 2022ΚατάρΠαγκόσμιο κύπελλο