Αθλητισμός|30.01.2020 00:16

League Cup Αγγλίας: Τα πέναλτι έδωσαν την κούπα στην Σίτι

Αλέξανδρος Λοθάνο

Γαλάζια βάφτηκε η τελευταία Κυριακή του Φεβρουαρίου. Το 0-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Λίβερπουλ, δεν επέτρεψε στους «Κόκκινους» να ξεφύγουν στην βαθμολογία από την Σίτι η οποία, λίγες ώρες αργότερα, κατέκτησε το δεύτερο τρόπαιο της σεζόν, μετά το Community Shield (πάλι κόντρα στην Τσέλσι).

Η Τσέλσι έδειξε να έχει πάθει από το μάθημα προ 14 ημερών (συντριβή με 6-0 στο πρωτάθλημα), ο Μαουρίτσιο Σάρι χρησιμοποίησε τον Εντέν Αζάρ ως «ψευτό – εννιάρι» και, αν οι «Μπλε» ήταν λίγο πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια, ενδεχομένως να πανηγύριζαν αυτοί στο φινάλε.

Ο τελικός του Λιγκ Καπ Αγγλίας πήγε στην παράταση (0-0) και μετά στα πέναλτι, όπου η Σίτι ήταν πιο τυχερή και, με 4-3, έκανε δικό της το τρόπαιο για δεύτερη διαδοχική σεζόν, τρίτη την τελευταία τετραετία και έκτη συνολικά. Μόνο η Λίβερπουλ, με οκτώ, έχει περισσότερα.

Αξιόμαχη, αλλά ηττημένη η Τσέλσι, στον πάγκο της οποίας ο Σάρι κέρδισε μερικούς πόντους, έστω και αν στο φινάλε της παράτασης έλαβε χώρα μια… ευτράπελη σκηνή, όταν ο Ιταλός έδωσε εντολή να αντικατασταθεί ο (ελαφρώς τραυματίας) Κέπα, με τον Ισπανό τερματοφύλακα όμως να αρνείται να βγει και να μένει στο γήπεδο για τα πέναλτι.

Τα πέναλτι: Ζορζίνιο (απόκρουση Εντερσον) 0-0 / Γκιντογκάν (γκολ) 0-1 / Αθπιλικουέτα (γκολ) 1-1 / Αγούερο (γκολ) 1-2 / Εμερσον (γκολ) 2-2 / Σανέ (απόκρουση Κέπα) 2-2 / Νταβίντ Λουίζ (δοκάρι) 2-2 / Μπερνάρντο Σίλβα (γκολ) 2-3 / Αζάρ (γκολ) 3-3 / Στέρλινγκ (γκολ) 3-4

Οι συνθέσεις

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Ρίντιγκερ, Εμερσον, Καντέ, Ζορζίνιο, Μπάρκλεϊ (89’ Λόφτους – Τσικ), Γουίλιαν (96’ Ιγκουαΐν), Αζάρ, Πέδρο (79’ Χάντσον – Οντόι).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Εντερσον, Γουόκερ, Οταμέντι, Λαπόρτ (46’ Κομπανί), Ζιντσένκο, Ντε Μπρόινε (86’ Σανέ), Φερναντίνιο (91’ λ. τρ. Ντανίλο), Νταβίδ Σίλβα (79’ Γκιντογκάν), Μπερνάρντο Σίλβα, Αγουέρο, Στέρλινγκ.

ΤσέλσιΛιγκ Καπ ΑγγλίαςΜάντσεστερ Σίτι