Αθλητισμός|30.11.2022 23:00

Μουντιάλ 2022: Κρίμα για το Μεξικό αλλά πλήρωσε την αστοχία του και ότι άργησε να «ξυπνήσει» στο τουρνουά

Newsroom

Το Μεξικό άργησε να ξυπνήσει στο Μουντιάλ 2022 και το πλήρωσε. Στο τελευταίο του παιχνίδι μπορεί να ήταν εκρηκτικό, ισοπεδώνοντας τη Σαουδική Αραβία αλλά το τελικό 2-1 δεν ήταν αρκετό για να φέρει την πρόκριση στους 16.

Οι Μεξικανοί που είχαν στο βασικό σχήμα τον δραστήριο Πινέδα της ΑΕΚ, κυριάρχησαν ολοκληρωτικά, έχασαν αμέτρητες ευκαιρίες αλλά δεν βρήκαν τα γκολ του χρειάζονταν και για πρώτη φορά μετά από οχτώ σερί προκρίσεις στα νοκ άουτ, αποκλείονται από τη φάση των ομίλων.

Το Μεξικό ήταν ανώτερο καθόλη τη διάρκεια του α' ημιχρόνου και με αιχμή του δόρατος σε πολλές φάσεις τον Πινέδα απείλησε για να σκοράρει, όμως η άμυνα της Σαουδικής Αραβίας άντεξε, ενώ είχε μια καλή φάση για να πάρει το προβάδισμα στο φινάλε του ημιχρόνου. Το γκολ όμως δεν ήρθε για καμία ομάδα (0-0) σε ένα αποτέλεσμα που κρατούσε αμφότερες εκτός 16άδας.

Στο δεύτερο ημίχρονο το Μεξικό μπήκε στο γήπεδο με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πολύ γρήγορα πήρε προβάδισμα στο σκορ. Στο 47' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Μόντες έκανε τακουνάκι στο πρώτο δοκάρι και ο Μαρτίν που ήταν σε θέση βολής έγραψε το 1-0 με προβολή. Το Μεξικό έπιασε στη βαθμολογία την Πολωνία που όμως είχε ακόμα το προβάδισμα στη διαφορά τερμάτων.

Το Μεξικό ήταν εκρηκτικό, είχε πάρει φόρα και ήταν ασταμάτητο βρίσκοντας και δεύτερο γκολ πολύ γρήγορα στο β' ημίχρονο. Στο 52' ο σπεσιαλίστας Τσάβες με τρομερή εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το 2-0 φέρνοντας το Μεξικό μια ανάσα απ' την Πολωνία, που περίπου στο ίδιο σημείο δέχθηκε και δεύτερο γκολ απ' την Αργεντινή με αποτέλεσμα να προκύψει απόλυτη ισοβαθμία μεταξύ των δύο ομάδων σε βαθμούς και γκολ, αλλά τους Πολωνούς να έχουν ακόμα πλεονέκτημα στο κριτήριο του Fair Play έχοντας δεχτεί λιγότερες κίτρινες κάρτες στο τουρνουά!

Το Μεξικό πάλεψε με λύσσα για το γκολ, έχασε ευκαιρίες πολλές και μεγάλες, ενώ σκόραρε και δύο τέρματα που ακυρώθηκαν ως οφσάιντ. Βρέθηκε να απέχει απ' την πρόκριση ένα γκολ ή ακόμα και δύο κίτρινες κάρτες που δέχθηκε παραπάνω απ' την Πολωνία!

Κι αφού το παιχνίδι της Αργεντινής με την Πολωνία έληξε στο 2-0, όλοι οι Μεξικανοί βγήκαν μπροστά για να σκοράρουν το τρίτο γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση. Στο 96' όμως ο Αλ Νταουσάρι έφυγε μόνος απέναντι στον Οτσόα και εκτέλεσε για το τελικό 2-1 που ουσιαστικά σφράγισε τον αποκλεισμό των Μεξικανών και την πρόκριση των Πολωνών.

Βαθμολογία

  1. Αργεντινή 6 (5-2)
  2. Πολωνία 4 (2-2)
  3. Μεξικό 4 (2-3)
  4. Σαουδική Αραβία 3 (3-5)

Σαουδική Αραβία: Αλοβάις, Αλγκανάμ, Αλ Αμρί, Αλ Ταμπακτί, Αλ Μπουλαϊχί (37' Μπουλαϊχί), Αμπντουλχαμίντ, Αλ Μπιρακάν, Αλ Χασάν (46' Μαντού), Κάνο, Αλ Νταουσάρι, Αλ Σεχρί (62' Αλ Ομπούντ).

Μεξικό: Οτσόα, Σάντσες, Μόντες, Μορένο, Γκαγιάρδο, Πινέδα (77' Ροντρίγκες), Άλβαρες, Τσάβες, Λοσάνο, Μαρτίν (77' Χιμένες), Βέγκα (46' Αντούνα).

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022ΜουντιάλΠαγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρουΚατάρΕθνική ΜεξικούΠαγκόσμιο κύπελλοΕθνική Σαουδικής ΑραβίαςΜουντιάλ 2022